Train jouw spoedbrein!

In de acute zorg sta je bijna dagelijks voor onverwachte uitdagingen. Hoe houd je focus op de patiënt als je wordt geconfronteerd met hoge druk situaties en sterke emoties die bewust en onbewust jouw prestaties beïnvloeden?

Mentale vaardigheden vragen net als technische vaardigheden om oefening en onderhoud. Dit leer je niet tijdens je opleiding.

Druk beïnvloedt je denken, voelen en handelen

Je kan maar één ding tegelijkertijd en het maken van de perfecte keuze is niet mogelijk (informatie is vaak incompleet en soms incorrect).

Presteren onder druk kan je leren

Sinds de introductie van de eerste presteren onder druk-training voor de ambulancezorg in 2019 biedt het METS Center zo’n zes keer per jaar presteren onder druk trainingen aan voor artsen, specialistisch verpleegkundigen en ambulancezorgprofessionals. Naast het reguliere aanbod bieden we de The 21 Hour Shift ook aan als teamtraining op maat.

 

Accepteer dat je kwetsbaar bent zonder te onderschatten hoe weerbaar je bent.

Be prepared, not scared!

Ontwikkel jouw spoedbrein, leer signalen van hoge druk bij jezelf en je collega snel herkennen en reguleren. Zo ben je beter voorbereid op de praktijk. In onze trainingen word je blootgesteld aan druk in een veilige leeromgeving en onder zeer deskundige begeleiding van ervaren docenten en een psycholoog. Dit kan je na afloop:

  1. Je (h)erkent effecten van druk.
  2. Je kan vertrouwen op wat je hebt geoefend. Je bent getraind om dit te doen. Je hebt dit eerder gedaan.
  3. Je kan druk reguleren met hulpmiddelen: ademen, positieve (self) talk, visualiseren en focussen.

Ervaar wat acute druk met je doet, welke hulpmiddelen voor jou werken en hoe je individueel en als team de beste zorg kunt blijven geven in de praktijk.

Een extreem unieke ervaring die je nergens anders op kan doen en die toch wel een tikje verschilt met de rest van het cursusaanbod.

Deelnemer The 21 Hour Shift en SEH-arts Albert Schweizer ziekenhuis.