NL EN

Bijscholing Advanced Life Support voor instructeurs (ALS)

In april 2021 zijn de nieuwe richtlijnen reanimatie gepresenteerd. Deze hebben gevolgen voor NRR gecertificeerde ALS instructeurs. Daarnaast is de summatieve toets vervangen voor ‘continue assessment’. Wil je hier ook mee kunnen werken en bevoegd en bekwaam blijven? Kom dan naar de verplichte bijscholing in het METS Center.

Het continue assessment vervangt de summatieve toets. De deelnemer doet geen eindtoets meer, maar wordt gedurende de training gevolgd en getoetst. Hiermee zijn enkele pilots gedraaid die zowel door de instructeurs als de cursisten van de pilots positief zijn beoordeeld. De NRR is in gesprek met de ERC hoe dit verder te implementeren in Nederland. Continue assessment vraagt andere vaardigheden van de instructeurs. Deze onderwijskundige wijziging in combinatie met de nieuwe richtlijnen reanimatie zijn aanleiding voor de NRR om na 4 jaar weer verplichte bijscholingen te organiseren voor ALS-instructeurs.

Het METS Center in Bilthoven is een van de instituten die deze bijscholing aanbiedt. Onze docenten zijn zeer ervaren, zijn vertrouwd met de nieuwe richtlijnen en hebben ervaring met de inzet van het continue assessment.  We beschikken over moderne faciliteiten, zijn centraal gelegen en goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Doel van de training

Na afloop van de bijscholing kan je een ALS training verzorgen conform de actuele richtlijnen en het lesprogramma van de NRR/ERC, inclusief het continue assessment.

Doelgroep

  • door de NRR/ERC gecertificeerde ALS instructeurs;
  • door de NRR/ERC gecertificeerde GIC instructeurs (die ALS onderwijs geven);
  • ALS Course Directors.

Inhoud training

De NRR is verantwoordelijk voor de inhoud en de samenstelling van de faculty. Naast medisch inhoudelijke veranderingen in het ALS programma, zijn er ook onderwijskundige veranderingen. Het METS Center biedt de bijscholing aan volgens het door de NRR vastgestelde programma en standaard prijs.

Contact
Voor al jouw vragen kan je terecht bij het Opleidingsbureau, per email (info@metscenter.nl) of telefoon: 030 – 850 1291.

Advanced Life Support instructiefilm
Van teambriefing tot teamperformance. Van de Nederlandse Reanimatie Raad, opgenomen in het METS Center. Met medewerking van METS Center docenten en educators Marco Kuiters en Ruben Verlangen.

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 1 februari 2023
  • 21 maart 2023
Schrijf je in

Kosten

€350,- p.p. vrijgesteld van BTW.

Cursusduur

1 dag, start om 8.00 uur

Ook interessant voor u?

De METS GIC is een algemene instructeurstraining. Meer informatie...
De officiële NRR cursus Advanced Life Support (ALS) biedt een gestandaardiseerde benadering van de cardiopulmonale reanimatie van volwassenen. Meer informatie...
De Advanced Life Support (ALS) heeft als doel het optimaliseren van de spoedeisende hulp aan de reanimatiepatiënt.
Meer informatie...