Waarborg kwaliteit

Bij het METS Center blijven we ons continu ontwikkelen en verbeteren om te kunnen doen wat we beloven: het verantwoord trainen van zorgprofessionals in het patiëntveiliger werken door de toepassing van simulatie- en vaardigheidsonderwijs in een veilige leeromgeving.

Het kwaliteitsmanagementsysteem is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Met interne en externe audits houden we de kwaliteit van het onderwijs, ons docententeam en de bedrijfsprocessen regelmatig tegen het licht.

Keurmerken en kwaliteitsregisters

  • ISO 9001:2015
  • Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC)
  • GAIA en V&VN
  • Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ons onderwijs is vrijgesteld van BTW.

Internationale erkenning

  • Accreditatie SSH. Het METS center is het eerste en enige simulatiecentrum in Europa met het label ‘simulation center of excellence’. Verkregen in 2019. Ons onderwijsprogramma beschikt over een volledige SSH accreditatie voor ‘Training & Education’. Society of Simulation in Healthcare (SSH) uit de Verenigde Staten is het grootste internationaal accrediterende orgaan voor simulatie in de gezondheidszorg. Dit internationale netwerk is gericht op het verbeteren van prestaties binnen de patiëntenzorg en het reduceren van fouten. Meer info over SSH.
  • Accreditatie SESAM. SESAM is het grootste Europese accrediterende orgaan voor simulatie in de gezondheidszorg. Het accreditatieprogramma is gebaseerd op de ervaring en expertise van de internationale multidisciplinaire en interprofessionele praktijkgemeenschap (community of practice). Het METS Center is het eerste en enige ‘accredited simulation based educational institute’ in Nederland. Meer info over SESAM.

Het METS Center heeft strategische samenwerkingen met o.a. de volgende partijen:

dwdds

sdsd

fsdfsdf

fssdfsd