Stelp de Bloeding NU! – instructeurs

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt zeker ook voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance: in de eerste paar minuten is adequate hulp voor de slachtoffers van cruciaal belang.

De Nederlandse vereninging voor Traumachirurgie (NVT) pleit er voor zoveel mogelijk mensen te leren hoe een bloeding te stelpen in een acute situatie. Naast de basistraining wordt ook de instructeurscursus Stelp de Bloeding NU! aangeboden zodat deelnemers na afloop van de cursus zelf als instructeur aan het werk kunnen.

Doel van de training

In een 3 uur durende cursus worden de achterliggende didactische principe toegelicht en hoe de simulatoren werken die we gebruiken. Maar ook: hoe bereid ik mij voor en hoe sluit ik de cursus af.

Na afloop van de cursus zijn de instructeurs in staat aan de cursisten over te brengen:

  • herkennen van een levensbedreigende bloeding
  • hulp te bieden aan bloedende slachtoffers
  • middelen om een bloeding te stelpen

Doelgroep

Politie, brandweer, medewerkers van een reddingsdienst of dienstverlenende instantie, kaderinstructeur Oranje Kruis en professionals in de zorg.

Certificering

Na het succesvol doorlopen van de training ontvang je een certifcaat Instructeur Stelp de Bloeding NU! dat 3 jaar geldig is. Je wordt opgenomen in ons bestand.

 

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 30 januari 2019
  • 27 maart 2019
Schrijf je in

Kosten

€125,- p.p. vrij van BTW

Cursusduur

9.00 tot 12.00 uur

Ook interessant voor u?

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance. Maar in de eerste paar minuten kunnen juist ook burgers voor vele slachtoffers van cruciaal belang zijn. Meer informatie...
Bij evenementen komen veel mensen samen, vaak op een beperkt oppervlak. Ben jij voorbereid op een incident tijdens een evenement? Meer informatie...