Professionaliseringsprogramma SimNEXT

Drie vooraanstaande simulatiecentra in Nederland hebben de krachten gebundeld in een uniek professionaliseringsprogramma. Hiermee brengen we simulatieonderwijs naar een next level. Haak jij aan?

Direct naar website SimNEXT

SimNEXT: de volgende stap in jouw ontwikkeling als simulatietrainer in de zorg!

SimNEXT is een initiatief van drie Nederlandse simulatiecentra die voorop lopen in het geven en ontwikkelen van simulatieonderwijs. In dit programma is de gezamenlijke expertise en ontwikkelkracht gebundeld met als doel om simulatietrainers die eerder de EuSim, STAP of GIC hebben gevolgd de mogelijkheid te bieden om zich verder te blijven ontwikkelen en nog beter te worden in het ontwikkelen en geven van simulatietrainingen in de zorg.

Voor iedereen die:

"Echt een aanrader voor mensen die zich willen doorontwikkelen in simulatie! En wat een groep simulatiespecialisten om van te mogen leren!"

Laurens Rijnke

Innovation Lead UMCG

Hoe werkt het?

1. Start met de (gratis) introductie

Start met de basis: tijdens de SimNEXT introductie leer je wat SimNEXT je te bieden heeft en kan je al jouw vragen stellen. De introductiesessie is meerdere keren per jaar online te volgen en is gratis! Kijk op de website van SimNEXT voor de geplande data.

2. Stel zelf je portfolio samen

Als je de introductiemodule hebt doorlopen, kan je diverse onderwijsmodules volgen waarmee je je kennis en vaardigheden verder kan verbreden en verdiepen. De modules zijn flexibel en naar wens af te nemen. Zo werk je aan je persoonlijke portfolio en zorg je voor een hoge kwaliteit van jouw simulatieonderwijs.

3. Onderwijscompetenties

In SimNEXT draait het om het ontwikkelen van competenties die de moderne onderwijsprofessional bezit: analyseren, ontwerpen, uitvoeren, en evalueren van simulatieonderwijs. SimNEXT draait om levenlang leren. Elke competentie bestaat uit een set aan vaardigheden die je met behulp van de modules kunt ontwikkelen. Kijk voor meer info hierover op de SimNEXT website.

Laat je inspireren door vakgenoten

Je maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk van bevlogen simulatietrainers met een schat aan ervaring. Vakgenoten die je inspireren, met wie je kan sparren en tips & tricks kunt uitwisselen.  Dit programma bied je de mogelijkheid om heel gericht en samen met vakgenoten je verder te bekwamen als expert in simulatieonderwijs.

Wie vormen samen SimNEXT?

SimNEXT is een initiatief van:

Bij dit traject zijn ook betrokken:

  • het METS Center in Bilthoven
  • het Simulation Center UMCG
  • het Technical Medical Centre (TechMed) University of Twente.

Waarborg kwaliteit in simulatieonderwijs

De organisatie van SimNEXT wordt gesteund door de Society for Simulation in Europe (SESAM). Samen bieden we een divers platform en breed netwerk van experts in simulatieonderwijs dat garant staat voor een sterke kwaliteitsimpuls voor het simulatieonderwijs in Nederland.

Meld je aan en blijf op de hoogte

"Het is goed om kennis te maken met andere deelnemers die op diverse niveaus ook simulatieonderwijs ontwikkelen en geven. De discussie met andere experts is heel waardevol."

Deelnemer SimNEXT introductiemodule