Samen voor een hartslag – de podcast

‘Samen voor een hartslag’ is het podcastkanaal van het METS Center. Elke aflevering gaan we in gesprek met een expert over actuele vraagstukken binnen de klinische en pre-hospitale zorg.

‘Samen voor een hartslag – de podcast’ biedt een veelzijdige blik op het uitdagende werk van acute zorgprofessionals op de IC, OK, spoedeisende hulp, verloskamer, meldkamer of op de ambulance. Je krijgt toelichting en verdieping bij actuele protocollen en richtlijnen en inspiratie om elke dag opnieuw de beste zorg te leveren aan de patiënt.

Zorgen doen we samen – Samen voor een hartslag

Mis niks en volg ons op Spotify! Of op een van de andere platforms: Apple Podcast, Google Podcast, Juke, Stitcher en Pocket Casts.

Aflevering 2: Inspanningsgebonden hyperthermie

Serie over Ambulancezorg. Als de kerntemperatuur van het lichaam door inspanning boven de 40 graden celsius stijgt, spreken we van inspanningsgebonden hyperthermie. Dit is moeilijk te herkennen en kan zonder ingrijpen dodelijk zijn. Ruben Verlangen (docent METS Center en ambulanceverpleegkundige RAVU) praat met Jop van den Berg (anesthesioloog UMCG en evenementenarts van het Rode Kruis) over de gevaren, herkenning en behandeling van de inspanningsgebonden hyperthermie. Deze aflevering is ook interessant voor BLS-instructeurs, evenementenhulpverleners, bedrijfshulpverleners en EHBO’ers

Aflevering 1: De ‘natte’ pasgeborene

Serie over Ambulancezorg. Ruben Verlangen (docent METS Center en ambulanceverpleegkundige RAVU) gaat in gesprek met neonatoloog Karin Rademaker over de opvang van de pasgeborene. Je krijgt verdieping bij de protocollen en uitleg bij gemaakte keuzes.