Kwaliteit echoscopie bevorderen

Het METS Center en EchoXpert delen dezelfde drive: de kwaliteit van de echoscopie in Nederland bevorderen door het bieden van praktische handvatten en trainingsmogelijkheden. De basisopleiding bij EchoXpert is jong, vernieuwend en gericht op kwaliteit. Tijdens de verplichte praktijklessen kunnen studenten uitgebreid en in alle rust oefenen op de transvaginale en transabdominale scantrainers bij het METS Center. Dit geeft een extra kwaliteitsimpuls aan het onderwijs en is zeer gewaardeerd door de studenten. Enkele reacties van recent afgestudeerde echoscopisten:

“Je kunt uitgebreid overleggen met de docent en werken met een simulator. Dat is makkelijker dan met een zwangere erbij.”
“Super leerzame gevarieerde dag! Fijne uitleg en tijd door te werken met kleine groepjes.”
“Fijne begeleiding! Oefenen met een simulator was enorm leerzaam.”

Praktijkdagen en alternatief stage

Elk jaar starten twee groepen nieuwe studenten aan de basisopleiding bij EchoXpert, in januari en in mei. Iedere groep volgt twee verplichte praktijkdagen in het opleidings- en simulatiecentrum in Bilthoven. Gezamenlijk willen we onderzoeken op welke manier simulatieonderwijs een goed alternatief kan zijn voor of aanvulling kan zijn op een dagdeel stage. Studenten van de basisopleiding van EchoXpert of van een van de andere basisopleidingen kunnen tegen een speciaal studententarief een dagdeel oefenen op de scantrainers. Dit vindt plaats in kleine groepen van maximaal drie studenten per scantrainer, onder begeleiding van een METS Center docent.

Meer informatie