Kwaliteit

Bij het METS Center blijven we ons continu ontwikkelen en verbeteren om te kunnen doen wat we beloven: het verantwoord trainen van zorgprofessionals in het patiëntveiliger werken door de toepassing van simulatie- en vaardigheidsonderwijs in een veilige leeromgeving.

Het kwaliteitsmanagementsysteem is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering. Met interne en externe audits houden we de kwaliteit van het onderwijs, ons docententeam en de bedrijfsprocessen regelmatig tegen het licht.

"Lesgeven bij het METS Center is en blijft ontzettend leuk. De samenwerking met de ervaren & bevlogen docenten is prettig en zeer leerzaam, ook omdat de groep innovatief is en altijd streeft naar relevantie en verbetering. Ik maak door het jaar heen graag tijd vrij om samen met het vaste docententeam de essentie en het belang van simulatieonderwijs en CRM over te brengen.”

Phi-Vu Dong, anesthesioloog Isala Zwolle

Algemene onderwijsscore: 95% van de cursisten beveelt ons aan.

Internationale accreditaties

  1. Society for Simulation in Healthcare. Ons onderwijsprogramma beschikt sinds 2019 over een volledige SSH accreditatie voor ‘Training & Education’. SSH uit de Verenigde Staten is het grootste internationaal accrediterende orgaan voor simulatie in de gezondheidszorg. Dit internationale netwerk is gericht op het verbeteren van prestaties binnen de patiëntenzorg en het reduceren van fouten. Meer info over SSH.
  2. Society for Simulation in Europe. SESAM is het grootste Europese accrediterende orgaan voor simulatie in de gezondheidszorg. Het accreditatieprogramma is gebaseerd op de ervaring en expertise van de internationale multidisciplinaire en interprofessionele praktijkgemeenschap (community of practice). Het METS Center is het eerste en enige ‘accredited simulation based educational institute’ in Nederland. Meer info over SESAM

"Het geeft me nog altijd veel voldoening om mijn kennis en ervaring over te brengen op jonge mensen die aan het begin staan van hun carrière. Verder ben ik supertrots op de METS Center docenten die ik deels zelf heb opgeleid. Ik heb ze zien groeien tot de vakmensen die ze zijn: altijd professioneel, gedreven, betrokken en enthousiast. Het is mooi om te zien hoe zij de goede dingen meenemen uit het verleden, er nieuwe inzichten aan toevoegen en die weer doorgeven aan een nieuwe generatie."

Rob Lichtveld, medisch adviseur, docent EuSim en course director ALS

Algemene onderwijsscore: 95% van de cursisten beveelt ons aan.

Keurmerken en kwaliteitsregisters

  • ISO 9001:2015
  • Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC)
  • GAIA en V&VN
  • BEN en KNOV
  • Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ons onderwijs is vrijgesteld van BTW.

 

Het METS Center onderhoudt strategische samenwerkingen met diverse opleidingsinstituten en brancheorganisaties, waaronder: