Stelp de bloeding NU! – basistraining

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance. Maar in de eerste paar minuten kunnen juist ook burgers voor vele slachtoffers van cruciaal belang zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer mensen weten hoe zij in dit soort situaties een bloeding kunnen stelpen, vele levens kunnen worden gered!
Op het moment dat er daadwerkelijk een aanslag plaats vindt, kan het zijn dat hulpverleners niet snel bij het slachtoffer kunnen komen, terwijl een slagaderlijke bloeding direct hulp behoeft. De Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) pleit er voor zoveel mogelijk mensen te leren hoe een bloeding te stelpen in een acute situatie. Klik hier voor het artikel in de Volkskrant hierover.

Doel van de training

In deze cursus leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies te herkennen, hoe je een bloeding kunt stelpen en hoe je de situatie snel en effectief onder controle kunt krijgen. De training is hoofdzakelijk praktisch van aard.

Doelgroep

Iedereen die een slagaderlijke bloeding wil kunnen stelpen in noodsituaties.

Inhoud training

  • Praktische tips
  • (Druk)verbandmiddelen aanbrengen
  • Uitleg werking tourniquet
  • Tourniquet aanbrengen

 

 

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 7 februari 2019
  • 15 april 2019
Schrijf je in

Kosten

€75,- per persoon

Cursusduur

9.00 - 11.00 uur

Ook interessant voor u?

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt zeker ook voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance: in de eerste paar minuten is adequate hulp voor de slachtoffers van cruciaal belang. Meer informatie...