NL EN

Stop de bloeding red een leven – basistraining

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt voor dienstverlenende professionals, zoals politie, brandweer en ambulance. Maar in de eerste paar minuten kunnen juist ook burgers voor slachtoffers het verschil maken.

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies direct adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Elke seconde telt.

Doel van de training

In deze cursus leer je levensbedreigend bloedverlies te herkennen, hoe je een bloeding kunt stelpen en de situatie snel en effectief onder controle kunt krijgen. De training is vooral praktisch van aard.

Doelgroep

Iedereen die een slagaderlijke bloeding wil kunnen stelpen in noodsituaties.

Inhoud training

  • Praktische tips
  • (Druk)verbandmiddelen aanbrengen
  • Uitleg werking tourniquet
  • Tourniquet aanbrengen

 

 

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 12 december 2022
Schrijf je in

Kosten

€85,- per persoon

Cursusduur

9.00 - 11.00 uur

Ook interessant voor u?

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt zeker ook voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance: in de eerste paar minuten is adequate hulp voor de slachtoffers van cruciaal belang. Meer informatie...
Als instructeur Stop de bloeding - red een leven (SDBREL) ben je bevoegd om zelfstandig de basiscursus te geven aan burgers. Met deze compacte herhaling blijf je gecertificeerd en behoud je je vaardigheid! Meer informatie...