NL EN

Stop de bloeding red een leven – basistraining

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance. Maar in de eerste paar minuten kunnen juist ook burgers voor vele slachtoffers van cruciaal belang zijn.

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Elke seconde telt.

Doel van de training

In deze cursus leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies te herkennen, hoe je een bloeding kunt stelpen en hoe je de situatie snel en effectief onder controle kunt krijgen. De training is hoofdzakelijk praktisch van aard.

Doelgroep

Iedereen die een slagaderlijke bloeding wil kunnen stelpen in noodsituaties.

Inhoud training

  • Praktische tips
  • (Druk)verbandmiddelen aanbrengen
  • Uitleg werking tourniquet
  • Tourniquet aanbrengen

 

 

Cursusdata

  • 4 november 2021
    Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk.

Voor deze training zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Neem contact met ons op

Kosten

€85,- per persoon

Cursusduur

9.00 - 11.00 uur

Ook interessant voor u?

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt zeker ook voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance: in de eerste paar minuten is adequate hulp voor de slachtoffers van cruciaal belang. Meer informatie...