NL EN

EuSim Level 1 (non acute care edition)

De EuSim non acute care edition (NACE) is een simulatietraining voor professionals die werkzaam zijn in de niet-acute zorg. Wil je expert worden in simulatieonderwijs en je bekwamen in de rol van facilitator, dan is deze training geschikt voor jou!

Hoe kan (multidisciplinair) simulatieonderwijs je ondersteunen bij het communiceren met patiënten en familieleden en de overdracht naar andere afdelingen? Hoe kunnen opleiders simulatieonderwijs inzetten om aankomende zorgprofessionals goed te trainen op de uitdagingen die veilig werken in de gezondheidszorg met zich mee brengt?

Doel

Deelnemers in staat stellen om zelf multidisciplinair simulatieonderwijs te geven voor de (acute) zorg, gericht op de non-technical skills. De nadruk ligt op het ontwikkelen van de rol van facilitator en het leren debriefen volgens de DAA-structuur.

Doelgroep

Professionals in de niet-acute gezondheidszorg (bijvoorbeeld verpleegkundigen, opleiders, basisartsen, paramedici) die de voordelen van simulators en een simulatieomgeving willen betrekken in hun onderwijs.

Inhoud

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan:

 • Debriefing volgens de DAA-structuur;
 • Verschillende simulatievormen en simulatoren en hun toepassingsgebied  (taak van de trainer, manikin, lotus);
 • Kennismaking met de simulator en simulatieomgeving;
 • Ontwerpen en uitvoeren van relevante scenario’s;
 • Achtergrond van interprofessionele samenwerking in effectieve zorg.

Werkvormen

 • Ervaring en feedback
 • Praktische workshops
 • Korte theoretische lessen
 • Gestructureerde reflectie

EuSim groep

Het METS Center is sinds 2008 erkend partner van de EuSim groep in Nederland. We zijn als enige opleidings- en simulatiecentrum gecertificeerd om voor de EuSim-groep deze training te verzorgen. De EuSim groep heeft een uniek internationaal onderwijsprogramma opgezet waarbij de deelnemer leert om multidisciplinaire teamtrainingen vorm te geven met CRM. De EuSim board groep bestaat uit ervaren simulatie-instructeurs van simulatiecentra in Denemarken, Duitsland en Engeland. In verschillende landen, waaronder in Nederland, wordt de training in de eigen taal aangeboden.

 

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

 • 28-30 november, 2022
  Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk..
 • 22-24 maart, 2023
Schrijf je in

Kosten

€1475,- p.p. vrij van BTW. Cursusprijs is inclusief lunches, frisdranken, thee & koffie; een receptie op dag 1 en een cursusdiner op dag 2.

Cursusduur

3 dagen

Ook interessant voor u?

Leer in één dag scenario’s schrijven die je kunt gebruiken bij (multidisciplinaire) teamtrainingen Meer informatie...
De level 2 EuSim is een vervolg op de Level 1 EuSim Simulation Instructor Course en biedt verdieping op het gebied van simulatieonderwijs. Meer informatie...
Het begrip Crisis Resource Management (CRM/NTS) staat voor niet-technische vaardigheden zoals effectieve communicatie, samenwerking en leiderschap. Het trainen van deze vaardigheden is cruciaal bij het reduceren van risico’s en bevordert veilige zorg aan patiënten. Meer informatie...
Voor iedereen die behoefte heeft aan een update van debriefing vaardigheden. In één dag ben je weer helemaal 'fit to fly'.
Meer informatie...