NL EN

Echosimulatie klinisch verloskundige

Een intensieve training voor de klinisch verloskundige waarin je echoscopische vaardigheden leert en optimaliseert, speciaal ontwikkeld voor het werk op de verloskamer.

De focus ligt op het aanleren en het optimaliseren van echoscopische vaardigheden. We maken gebruik van twee echosimulatoren, een transvaginale en een transabdominale simulator. Het grote voordeel van het gebruik van deze simulatoren, is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casussen. Tevens komen onderwerpen aan bod waarbij je gaat oefenen op een zwangere met een GE echo-apparaat.

Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met gekwalificeerde echoscopisten die veel ervaring hebben als echoscopist én als trainer. Met deze praktische training ben je optimaal voorbereid op het echte werk!

Doel

Aanleren en optimaliseren van echoscopische vaardigheden, toegespitst op de werkzaamheden van de klinisch verloskundige.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor klinisch verloskundigen. Ook als je geen echo opleiding hebt gevolgd, ben je van harte welkom.

We werken met kleine groepen van circa 4 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding, afhankelijk van de ervaring van de cursist. We veronderstellen dat de theorie achter deze echoscopische vaardigheden bekend is.

Opzet training

De focus ligt op het ‘doen’. Je gaat aan de slag met de transabdominale en transvaginale echosimulator en oefen je de echoscopische vaardigheden aan de hand van verschillende echo casus.

Onderwerpen

De volgende echoscopische vaardigheden komen aan bod (zowel abdominaal als vaginaal):

 • Ligging;
 • Vruchtwater;
 • Biometrie;
 • Placenta lokalisatie;
 • Cervixmeting uitvoeren;
 • Jonge zwangerschap; vitaliteit en locatie.

Certificering

Aan het eind van de training ontvang je een deelnamecertificaat van het METS Center.

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

 • 2 februari 2021
  Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk.
 • 16 maart 2021 (nog 3 plaatsen)
 • 8 april 2021 (nog 2 plaatsen)
Schrijf je in

Kosten

€445,- (vrijgesteld van BTW).

Cursusduur

8.00 uur tot 12.30 uur.

Accreditatie

4 accreditatiepunten bij KNOV.

Ook interessant voor u?

Perfectioneer in één dag alle vaardigheden die je nodig hebt voor de basis-echoscopie. Meer informatie...