NL EN

Echosimulatie voor de klinisch verloskundige

Een intensieve training voor de klinisch verloskundige waarin je echoscopische vaardigheden leert en optimaliseert, speciaal ontwikkeld voor het werk op de verloskamer.

De focus ligt op het aanleren en het optimaliseren van echoscopische vaardigheden. We maken gebruik van twee echosimulatoren, een transvaginale en een transabdominale simulator. Het grote voordeel van het gebruik van deze simulatoren, is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casussen.

Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met gekwalificeerde echoscopisten die veel ervaring hebben als echoscopist én als trainer. Met deze praktische training ben je optimaal voorbereid op het echte werk!

Doel

Deze training heeft tot doel om basis echoscopische vaardigheden aan te leren en te optimaliseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van simulatoren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor klinisch verloskundigen. Ook als je geen echo opleiding hebt gevolgd, ben je van harte welkom.

We werken met kleine groepen van circa 4 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding, afhankelijk van de ervaring van de cursist. We veronderstellen dat de theorie achter deze echoscopische vaardigheden bekend is.

Opzet training

De focus ligt op het ‘doen’. De echosimulator wordt aan de hand van videomateriaal toegelicht voordat je gaat trainen met de simulator. Daarna ga je aan de slag met de transabdominale en transvaginale echosimulator en oefen je de echoscopische vaardigheden aan de hand van verschillende echo casus.

Onderwerpen

De volgende echoscopische vaardigheden komen aan bod (zowel abdominaal als vaginaal):

 • Ligging;
 • Vruchtwater;
 • Placenta lokalisatie;
 • Cervixmeting uitvoeren;
 • Jonge zwangerschap; vitaliteit en locatie.

Certificering

Aan het eind van de training ontvang je een deelnamecertificaat van het METS Center.

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

 • 10 oktober 2019
  Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk.
 • 29 oktober 2019 (nog 2 plaatsen)
 • 12 december 2019
  Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk.
Schrijf je in

Kosten

€365,- (vrijgesteld van BTW).

Cursusduur

8.00 uur tot 12.00 uur.

Accreditatie

4 accreditatiepunten bij KNOV.