NL EN

Echosimulatie basis gynaecologie

Deze training is speciaal voor verloskundigen en artsen. Je leert de basisprincipes van gynaecologische echo’s.

In deze praktische training ligt de focus op het aanleren en het optimaliseren van vaardigheden. Het grote voordeel van het gebruik van de transvaginale echosimulator, is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casussen. Met deze praktische training ben je optimaal voorbereid op het echte werk!

Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met gekwalificeerde echoscopisten die veel ervaring hebben als echoscopist én als trainer. Voor deze training werken we met een gynaecologische echoscopist.

Doel

Aanleren en optimaliseren van gynaecologische echoscopische vaardigheden die toegespitst zijn op de werkzaamheden van verloskundigen en artsen.

Doelgroep

Verloskundigen  en artsen (ook in opleiding) met weinig of geen praktische gynaecologische echoscopische ervaring. We veronderstellen dat de theorie achter deze echoscopische vaardigheden bekend is.

Opzet van de training

De focus ligt op het ‘doen’. Je oefent de echoscopische handelingen op de transvaginale echosimulator. We werken met max. 4 deelnemers per training, verdeeld over twee transvaginale simulatoren.

Onderwerpen

De volgende echoscopische handelingen worden getraind met de transvaginale echosimulator. Het in beeld brengen en beoordelen van:

  • Cervix;
  • Uterus in drie vlakken;
  • Ovaria;
  • IUD locatie.

Certificering

Aan het eind van de training ontvang je een deelnamecertificaat van het METS Center.

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 3 februari 2021
    Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk..
  • 11 februari 2021 (nog 4 plaatsen)
  • 29 maart 2021 (nog 3 plaatsen)
  • 21 april 2021 (nog 2 plaatsen)
Schrijf je in

Kosten

€310,- (vrijgesteld van BTW).

Cursusduur

13.00 - 17.00 uur
De training op 3 februari, 29 maart en 21 april 2021 zijn van 8:00 tot 12:00 uur

Accreditatie

4 accreditatiepunten bij KNOV.
4 accreditatiepunten bij ABAN.

Ook interessant voor u?

Perfectioneer in één dag alle vaardigheden die je nodig hebt voor de basis-echoscopie. Meer informatie...
In deze training staat het IUD (spiraal) centraal. Je werkt met een transvaginale echosimulator en een plaatsing simulator. Meer informatie...
Een intensieve training voor de klinisch verloskundige waarin je echoscopische vaardigheden leert en optimaliseert, speciaal ontwikkeld voor het werk op de verloskamer. Meer informatie...