NL EN

Crisis Resource Management (CRM) voor instructeurs

Het begrip Crisis Resource Management (CRM/NTS) staat voor niet-technische vaardigheden zoals effectieve communicatie, samenwerking en leiderschap. Het trainen van deze vaardigheden is cruciaal bij het reduceren van risico’s en bevordert veilige zorg aan patiënten.

Tijdens deze training  laten we je kennis maken met CRM en hoe je dit kan gebruiken in je rol als instructeur. De training is gericht op scenario-onderwijs waarbij je korte feedback geeft op de CRM kernpunten met behulp van de learning conversation.

Terug op je eigen locatie kan je scenario’s doorlopen die betrekking hebben op situaties die je zelf ontwikkelt en die betrekking hebben op de dagelijkse praktijk. Je bent als instructeur in dezelfde praktijkruimte aanwezig als waar de scenario’s plaatsvinden.

Doel 

Aan het eind van de training ben je in staat om feedback te geven volgens de learning conversation op technische en niet-technische vaardigheden.

Doelgroep

Instructeurs die ervaring hebben met het geven van scenario-onderwijs.

Inhoud 

  • Scenario-onderwijs;
  • Feedback geven volgens de Learning Conversation en Advocacy with inquiry;
  • Kennis maken met de CRM kernpunten;
  • Bespreken van technisch en niet-technische vaardigheden tijdens feedback op een scenario;
  • Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met praktijk. Je wisselt als deelnemer tussen de rol van begeleider/ instructeur en de rol als cursist. Het zelf feedback ontvangen tijdens deze scenario’s geeft verdieping aan je rol als instructeurs.

Omdat deelnemende instructeurs afkomstig zijn uit verschillende disciplines vragen we iedere cursist om een aantal scenario’s aan te leveren die hij/zij in de dagelijkse praktijk als instructeur gebruikt. De scenario’s zetten we in bij de Crisis Resource Management training.

De aanlevertermijn is uiterlijk 1 week voor aanvang van de training.

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 8 november 2022
    Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk..
  • 31 januari 2023
  • 30 maart 2023
Schrijf je in

Kosten

€525,- per persoon, vrij van BTW. Inclusief lunch en certificaat.

Cursusduur

08:00 - 16:30

Accreditatie

V&VN: 7 punten
ABAN: 6 punten

Ook interessant voor u?

Een driedaagse simulatietraining voor de acute zorg waarin je leert debriefen, scenario's ontwikkelen en deze implementeren in de eigen werkomgeving. Meer informatie...
De EuSim non acute care edition (NACE) is een simulatietraining voor professionals die werkzaam zijn in de niet-acute zorg. Wil je expert worden in simulatieonderwijs en je bekwamen in de rol van facilitator, dan is deze training geschikt voor jou! Meer informatie...
Incidenten in de gezondheidszorg worden vaak veroorzaakt door menselijke factoren: een CRM training maakt je daarvan bewust.
Meer informatie...