NL EN

Crisis Resource Management (CRM) voor instructeurs

Het begrip Crisis Resource Management (CRM) krijgt steeds meer een plaats binnen de gezondheidszorg. CRM staat voor niet-technische vaardigheden zoals effectieve communicatie, samenwerking en leiderschap. Het trainen van deze vaardigheden is cruciaal bij het reduceren van risico’s en bevordert veilige zorg aan patiënten.

Tijdens deze training  laten we je kennis maken met CRM en hoe je dit kan gebruiken in je rol als instructeur. Er wordt geen gebruik gemaakt van video- en geluidsopnamen. De training is gericht op scenario onderwijs waarbij je korte feedback geeft op CRM punten.

Terug op je eigen locatie kan je scenario’s doorlopen die betrekking hebben op situaties die je zelf ontwikkelt en die betrekking hebben op de dagelijkse praktijk. Je bent als instructeur in dezelfde praktijkruimte aanwezig als waar de scenario’s plaatsvinden.

Doel 

Aan het eind van de training ben je in staat om feedback te geven op niet-technische vaardigheden met behulp van de CRM principes.

Doelgroep

Instructeurs die bekend zijn met het begeleiden van scenario onderwijs.

Inhoud 

  • Scenario onderwijs;
  • Feedback geven;
  • Kennis maken met CRM en de 15 principes;
  • Bespreken van technisch en niet-technische vaardigheden tijdens feedback op een scenario;
  • Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met praktijk. Je wisselt als deelnemer tussen de rol van begeleider/ instructeur en de rol als cursist. Het zelf feedback ontvangen tijdens deze scenario’s geeft verdieping aan je instructeursschap.

Omdat deelnemende instructeurs afkomstig zijn uit verschillende disciplines vragen we iedere cursist om een aantal scenario’s aan te leveren die hij/zij in de dagelijkse praktijk als instructeur gebruikt. De scenario’s zetten we in bij de Crisis Resource Management training.

De aanlevertermijn is uiterlijk 1 week voor aanvang van de training.

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 27 oktober 2021
    Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk.
  • 9 maart 2022
  • 13 mei 2022
Schrijf je in

Kosten

€485,- per persoon, vrij van BTW. Inclusief lunch en certificaat.

Cursusduur

08:00 - 16:30

Accreditatie

V&VN: 7 punten
ABAN: 6 punten

Ook interessant voor u?

Een driedaagse simulatietraining voor de acute medische zorg waarin je leert te debriefen, scenario's te ontwikkelen en te implementeren in de eigen werkomgeving. Meer informatie...
De Eusim non acute care edition is een simulatietraining voor professionals die werkzaam zijn in de niet-acute medische zorg. Meer informatie...
Incidenten in de gezondheidszorg worden vaak veroorzaakt door menselijke factoren: een CRM training maakt je daarvan bewust.
Meer informatie...