NL EN

Basic Life Support (BLS) instructeur

Maak het verschil door mensen te leren reanimeren! De training BLS voor instructeurs richt zich op het geven van reanimatie vaardigheidsonderwijs volgens de actuele richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

In drie dagdelen leer je alle vaardigheden om zelf optimaal reanimatieonderwijs te kunnen verzorgen. Je wordt begeleid door NRR gecertificeerde docent-instructeurs.

Doel

Het leren instrueren van reanimatievaardigheden bij volwassenen volgens de actuele richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Voorbereiding

 • Doornemen cursusmaterialen die door de NRR zijn voorgeschreven.
 • Zelf verzorgen van een theoretische les en vaardigheidsinstructie. Alle onderdelen moeten met een voldoende resultaat worden afgesloten.
 • Gedurende de training is een actieve deelname van belang.

Doelgroep en toelatingseisen

Je dient in het bezit te zijn van een geldig NRR/ERC certificaat hulpverlener “Basale Reanimatie” die geregistreerd is in het COSY systeem van de Nederlandse Reanimatie Raad. Deelnemers moeten de vaardigheden daadwerkelijk beheersen.

LET OP: Na inschrijving moeten de volgende zaken worden aangeleverd ter controle of je voldoet aan de toelatingseisen van de NRR:

 • een kopie van het diploma;
 • een kopie van jouw in COSY geregistreerde provider cursus BLS/AED.

Voor meer informatie over de toelatingseisen verwijzen wij naar het NRR cursus regelement “Opleiding in de Basale Reanimatie” (BLS/AED) op de website van de NRR.

Inhoud cursus

We bieden een afwisselend programma (mix van theorie en praktijk) volgens de richtlijnen van de NRR. De focus ligt op:

 • didactische principes van het reanimatieonderwijs;
 • oefenen met fantomen en verschillende AED’S.

Certificering

Na het succesvol afronden van de training ben je gecertificeerd als ‘kandidaat-instructeur’. Nadat je twee keer een les hebt verzorgd onder begeleiding van een NRR instructeur bij een CMS geregistreerde cursus, kan je door de Nederlandse Reanimatie Raad worden geregistreerd als ‘volledig instructeur’. Vanaf dat moment ben je bevoegd om zelfstandig cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

Check voor actuele informatie de website van de NRR. De NRR adviseert om deze cursus jaarlijks te herhalen.

Reviews

“Fijn trainingscenter waar we graag blijven komen voor (re)certificering, goede en duidelijke training, vakkundige docent op een mooie locatie met alle benodigde trainingsmaterialen.”

Meer informatie?

Bel 030 755 10 00, gebruik het contactformulier of kijk op de website van de NRR.

 

 

Cursusdata

 • 10-11 november, 2022
  Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk..
 • 20-21 december, 2022
  Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk..

Voor deze training zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Neem contact met ons op

Kosten

€600,- p.p. vrij van BTW.
Inclusief koffie & thee en een lunch.

Cursusduur

2 dagen
Dag 1: 9.30 uur - 16.30 uur
(inclusief BLS Provider conform nieuwe richtlijnen)
Dag 2: 08.00 uur - 16.00 uur


Ook interessant voor u?

De METS GIC is een algemene instructeurstraining. Meer informatie...
De BLS instructeur - Herhaling is bedoeld om de registratie als BLS instructeur bij ERC/NRR te verlengen. Meer informatie...
De PBLS instructeurscursus richt zich op het geven van specifiek reanimatie vaardigheidsonderwijs gericht op kinderen. Meer informatie...
Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt zeker ook voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance: in de eerste paar minuten is adequate hulp voor de slachtoffers van cruciaal belang. Meer informatie...