Vitaal bedreigde patiënt en meldersinstructie

Het snel herkennen van een vitaal bedreigde patiënt is van levensbelang. De ABCDE-methodiek biedt structuur om een vitaal bedreigde patiënt te herkennen en hierop te anticiperen.

Het vervolg hierop is hulp sturen en meldersinstructie geven ten behoeve van levensreddend handelen aan een melder die meestal in paniek is.

Doel

Na deze training ben je in staat om aan de hand van de ABCDE-methodiek een vitaal bedreigde patiënt te herkennen en kan je een adequate meldersinstructie geven ten behoeve van levensreddend handelen.

Opzet

Tijdens deze training wordt de ABCDE-methodiek geïntroduceerd en gekoppeld aan het geven van adequate meldersinstructies. Aan de hand van verschillende casuïstiek wordt deze methodiek zowel bij de telefonische triage als bij de fysieke triage toegepast. In een simulatietraining oefen je in het geven van melders-instructie ten behoeve van levensreddend handelen.

De minimale groepsgrootte is 6 personen.

In de cursus worden diverse werkvormen afwisselend ingezet. Denk hierbij aan onderwijsleergesprekken, vaardigheidstrainingen, simulatietraining en debriefing. Zo wordt tegemoet gekomen aan de verschillende leerstijlen en leerwensen van de deelnemers.

Afronding

Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat van het METS Center.

Meer informatie?

Bel 030 755 10 00 of gebruik het contactformulier.

Cursusdata

Neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie aanvragen

Cursusduur

4 uur (exclusief voorbereiding)

Accreditatie

4 punten (GAIA en Kwaliteitsregister V&VN)