NL EN

EMS Bootcamp

‘Be prepared to be surprised’. Ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs presteren vaak onder hoge druk. In deze nieuwe simulatietraining leer je in twee dagen hoe je het hoofd koel houdt en onder alle omstandigheden optimaal presteert.

EMS staat voor Emergency Medical Service; de internationale term voor ambulancediensten. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met de Erik Hein Academie en de Academie voor Ambulancezorg.

Doel

In de EMS Bootcamp leer je o.a.:

  • Hoe je reageert, denkt en handelt onder druk;
  • Hoe druk je kan helpen of belemmeren en hoe je druk onder controle krijgt;
  • Hoe je om kunt gaat met acute druk op het moment van hulpverlening.

Doelgroep

Ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs.

Opzet

De EMS Bootcamp is een intensieve training die net even anders is dan anders. Het ambulancevak is immers vaak uitdagend en onvoorspelbaar. De training vindt plaats op een externe locatie in Vught, bij het Defensie CBRN Centrum. De locatie wijkt af, zodat je in een zo realistisch mogelijke setting getraind wordt. Ook de trainingstijden zijn anders dan een reguliere training. Met de opgedane kennis oefen je in kleine groepen in zeer realistische, verrassende en uitdagende casuïstiek.

Dag 1 (14.00 – 22.00 uur):  Beyond the split second

Je leert (h)erkennen wat druk met je doet. Dat is voor iedereen verschillend. Welke keuzes maakt de eerste hulpverlener ? Is geleerd van eerder incidenten? Zijn we mentaal en fysiek fit en gezond de auto ingestapt? Presteren onder druk is het gevolg van vele keuzes die op de tijdlijn vóór het incident hebben plaats gevonden. Mentale vaardigheden vragen net als operationele vaardigheden de nodige training en toepassing.

Dag 2 (7.00 – 15.00 uur): De effecten van druk
Hoe beoordeel je de situatie? Zie je deze als een bedreiging of een uitdaging? Dag 2 gaat in op de verschillende tools die je kunt inzetten om optimaal te presteren onder druk. Je test wat bij jou past en wat je verder brengt. Je leert wat de effecten zijn van druk en hoe je hiermee kunt omgaan.

De EMS Bootcamp wordt begeleid door zeer ervaren trainers. Zij zorgen voor een veilig leerklimaat en een hoog leerrendement.

Eerste reacties cursisten

  • Als je je comfort zone wel hebt gezien en open staat voor uitdaging… go for it !” – Carla Severein (Ambulanceverpleegkundige, AZE Verpleegkundige, RAVU)
  • “Het was een geweldige training! Echt een aanrader!” – Margreet Mak (Ambulanceverpleegkundige, AZE Verpleegkundige, Praktijkbegeleider)
  • “Wat een supertoffe training was dit! Op alle vlakken tot het uiterste gaan, met als doel optimale hulpverlening. Echt een aanrader voor alle collega’s!” (Thijs Moerings, ambulanceverpleegkundige Rotterdam-Rijnmond).

Veerkracht en presteren onder druk tijdens Covid-19

Het artikel ‘Veerkracht en presteren onder druk tijdens Covid-19’ van Erik Hein en Ruben Verlangen is verschenen in vakblad Ambulancezorg. Doel hiervan is om kennis en handvatten aan te reiken om optimaal te presteren voor, tijdens en na stressvolle werksituaties. Het artikel beschrijft tien uitgangspunten voor duurzaam en gezond presteren onder druk. Aan de hand van theorie en oefeningen! Mooie warming-up voor onze tweedaagse training EMS Bootcamp!

Inschrijven

Inschrijving vindt plaats via de Academie voor Ambulancezorg.

 

Voor inschrijven via de Academie voor Ambulancezorg, klik hier

Cursusdata

Voor inschrijven via de Academie voor Ambulancezorg, klik hier

Kosten

€ 1.380,00,- (vrijgesteld van BTW), inclusief overnachting en maaltijden.

Cursusduur

Dag 1: 14.00 - 22.00 uur
Dag 2: 7.00 - 15.00 uur

Data in 2022
22-23 september
9-10 november

Data in 2023
16-17 februari
20-21 april