NL EN

Opleiding tot Centralist Zorgcoördinatiecentrum

Als Centralist Zorgcoördinatiecentrum fungeer je als spil tussen de zorgvrager, zorgverleners en de verschillende ketenpartners die samenwerken op een ZCC. Wij leiden je graag op voor deze belangrijke, nieuwe functie.

Een zorgcoördinatiecentrum (ZCC) heeft tot doel: acute zorg voor iedereen makkelijker toegankelijk maken. Een grote uitdaging gezien de stijging van de bevolking, de verdere vergrijzing en de steeds complexer wordende zorgvraag. In een zorgcoördinatiecentrum werken alle ketenpartners in de acute zorg 24/7 slimmer samen om de juiste zorg op de juiste plek door de juiste zorgprofessional te organiseren. Deze opleiding betreft een pilot en is ontwikkeld in opdracht van Ambulance Oost en Ambulance IJsselland.

Het METS Center is gespecialiseerd in het opleiden van verpleegkundig meldkamercentralisten, uitgiftecentralisten en triagisten. Deze opleiding is op maat gemaakt om je goed voor te bereiden op het werk bij een zorgcoördinatiecentrum.

Doel opleiding

Het verkrijgen van de juiste kennis en vaardigheden om als centralist aan de slag te kunnen  voor een zorgcoördinatiecentrum in Nederland.

Doelgroep

  • Verpleegkundigen
  • Doktersassistenten niveau 4

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit 16 lesdagen die zijn verdeeld over acht blokweken van twee lesdagen. De opleiding wordt afgerond met een eindassessment.
De volgende zes thema’s komen aan bod:

  • Introductie
  • Methodiek
  • Communicatie
  • Triage en Medische kennis
  • Logistiek

Je krijgt les van ervaren docenten met expertise op het betreffende thema.

Startdatum:

Voorjaar op 16 februari 2022

Najaar op 13 september 2022

Certificaat

Na het succesvol doorlopen van de Opleiding tot Centralist Zorgcoördinatiecentrum ontvangt de deelnemer een certificaat van het METS Center.

Cursusdata

  • 13 september 2022
    Inschrijven voor deze datum is helaas niet meer mogelijk..

Voor deze training zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Neem contact met ons op

Kosten

€9900,- vrij van BTW.

Cursusduur

16 dagen, van 8.30 tot 15.30 uur.

Groepsgrootte: 6 - 8 deelnemers