NL EN

Echosimulatie studenten basisopleiding

Voldoende praktijkervaring opdoen kan een uitdaging. Het METS Center biedt de mogelijkheid om veel en veilig te oefenen op scantrainers. Zo kan je op een effectieve en verantwoorde manier werken aan je echoskills.

Bij een stage is er vaak beperkte tijd om zelf te echoën. In deze training ben je vrijwel non-stop aan het scannen, waardoor je tijdens een dagdeel oefenen op een scantrainer relatief meer meters maakt dan tijdens een dagdeel stagelopen. Een mooie en efficiënte aanvulling op jouw leerproces.

Doel

Aanleren en optimaliseren van echoscopische vaardigheden volgens de landelijke richtlijnen en daarmee volgens de eisen van de verschillende basisopleidingen.

Geef (vooraf of tijdens de training) aan de trainer aan wat jouw persoonlijke leerdoelen en wensen zijn, dan kan je gericht hiermee aan de slag. Voor specifiek inhoudelijke vragen over onderdelen van de opleiding verwijzen we altijd naar je eigen opleiding, omdat wij trainen op stageniveau en niet op opleidingsniveau.

Doelgroep

Deze training is exclusief voor studenten:

  • in opleiding tot basisechoscopist;
  • van de echografie minor van de Verloskundige Academie Rotterdam (VAR).

Inhoud

Zelf oefenen, toegespitst op jouw leerbehoefte

  • Je oefent de biometrie en CRL (en indien gewenst ook gynaecologische echoscopie) op een scantrainer in plaats van op een cliënt. Zo belast je geen zwangere en word je niet gehinderd door tijdsdruk of een bewegende embryo of foetus.
  • De trainingen worden gegeven in kleine groepen en door ervaren echoscopisten. Zij zorgen ervoor dat je de vaardigheden goed aanleert, conform de actuele landelijke kwaliteitsnormen. De inhoud van de cursus wordt afgestemd met de verschillende opleidingen.
  • Je kan oefenen op transvaginale scantrainers, zowel voor de jonge zwangerschap als ter oefening van gynaecologische echoscopie, inclusief casuïstiek (o.a. gemelli, EUG, uterus anomalien).
  • Je kan jouw persoonlijke leerdoelen inbrengen voor een optimaal leerrendement.
  • Ter voorbereiding op de training vragen we je om een studentnummer en/of naam van de opleiding die je volgt.

Contact

Heb je nog vragen over de inhoud van de training? Neem contact op met coördinator Echosimulatie ob/gyn, Ingrid Vogelesang (i.vogelesang@metscenter.nl).

Review

“Het oefenen op de scantrainer geeft de mogelijkheid om zonder tijdsdruk te leren echoën. In alle rust kan ik mij oriënteren op de biometrievlakken. Hierdoor kan ik in de praktijk beter anticiperen op een bewegende baby voor het uitvoeren van een correcte meting.” Femke van Berkel, verloskundige en basis echoscopist in opleiding bij EchoXpert.

Voorlichtingsfilm echosimulatie trainingen

 

Cursusdata

Voor deze training zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Neem contact met ons op

Kosten

€245,- (vrijgesteld van BTW, inclusief koffie en thee).

Cursusduur

4 uur
Tijd: 9.00 - 13.00 uur

Ook interessant voor u?

Perfectioneer in één dag alle vaardigheden die je nodig hebt als basisechoscopist. Meer informatie...
Deze training is speciaal voor verloskundigen, gynaecologisch echoscopisten en artsen. Je leert de basisprincipes van gynaecologische echo’s. Meer informatie...