NL EN

Echosimulatie IUD

In deze training staat het IUD (spiraal) centraal. Je werkt met een transvaginale echosimulator en een plaatsing simulator.

In deze praktische training ligt de focus op het aanleren en het optimaliseren van het plaatsen en de echoscopische controle van het IUD. Het grote voordeel van het gebruik van de transvaginale echosimulator en de plaatsing simulator is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casus. Met deze praktische training ben je optimaal voorbereid op het echte werk!

Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met gekwalificeerde echoscopisten die veel ervaring hebben als echoscopist én als trainer. Voor deze training werken we met een gynaecologische echoscopist.

Doel

De training heeft tot doel vaardigheden die nodig zijn voor het plaatsen van een IUD (intra uterine device) en echoscopisch IUD controle aan te leren en te optimaliseren.

Doelgroep

  • Verloskundigen, echoscopisten en (huis)artsen, ook in opleiding.
  • We werken met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding, afhankelijk van de ervaring van de cursist.
  • Aanbevolen boek: Echoscopie in de verloskunde en gynaecologie, Van Vugt e.a. (vierde druk), ISBN: 9789035233973.

Opzet training

De focus ligt op het ‘doen’. Je oefent op de transvaginale echosimulator de echoscopische handeling voor de locatiecontrole na de plaatsing van het IUD en met de IUD simulator de plaatsing van het IUD. In deze training staat het IUD centraal. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • IUD plaatsing, o.l.v. van een trainer van Bayer
  • Echoscopische controle van het IUD middels de echosimulator

De plaatsingssimulator staat in de “bus van Bayer” op het parkeerterrein bij de ingang van het METS Center.

Structuur echo-onderzoek

In de training wordt aandacht besteed aan de structuur van je echo-onderzoek. Dit verhoogt de kwaliteit en helpt je om belangrijke informatie te herkennen en de juiste beelden op te slaan.

Certificering

Aan het eind van de training ontvang je een deelnamecertificaat van het METS Center.

Meer informatie

  • Geen bericht of uitnodiging ontvangen na inschrijving? Check dan je spam (junkmail) of neem contact op met het opleidingsbureau via info@metscenter.nl
  • Maatwerk is mogelijk (bijv. aangepaste duur of inhoud). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat houdt echosimulatieonderwijs in? We laten het zien in onderstaande filmpjes!

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 17 november 2021 (nog 2 plaatsen)
Schrijf je in

Kosten

€160,- (vrijgesteld van BTW).

Cursusduur

van 13:00-15:00 uur.

Accreditatie

2 accreditatiepunten bij KNOV.
In aanvraag bij ABAN.

Ook interessant voor u?

Perfectioneer in één dag alle vaardigheden die je nodig hebt voor de basis-echoscopie. Meer informatie...
Deze training is speciaal voor verloskundigen en artsen. Je leert de basisprincipes van gynaecologische echo’s. Meer informatie...