NL EN

Echosimulatie IUD controle

In deze training staat de IUD (spiraal) controle centraal. Je werkt met een transvaginale echosimulator, zodat je veelvuldig kunt oefenen.

In deze praktische training ligt de focus op het aanleren en het optimaliseren van vaardigheden. Het grote voordeel van het gebruik van de transvaginale echosimulator, is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casus. Met deze praktische training ben je optimaal voorbereid op het echte werk!

Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met gekwalificeerde echoscopisten die veel ervaring hebben als echoscopist én als trainer. Voor deze training werken we met een gynaecologische echoscopist.

Doel

De training heeft tot doel om de vaardigheden die nodig zijn voor een IUD controle (intra uterine device) aan te leren en te optimaliseren.

Doelgroep

Verloskundigen en huisartsen (ook in opleiding).

We werken met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding, afhankelijk van de ervaring van de cursist. We veronderstellen dat de theorie achter deze echoscopische vaardigheden bekend is.

Opzet training

De focus ligt op het ‘doen’. De echosimulator wordt aan de hand van videomateriaal toegelicht. Daarna oefenen de cursisten met de transvaginale echosimulator de echoscopische handelingen. Tijdens deze trainingen wordt voornamelijk getraind op het bepalen en beoordelen van de locatie van het IUD.

Met de transvaginale echosimulator komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basisprincipes van de echoscopie;
  • IUD-locatie;
  • Cervix, uterus en adnex.

Certificering

Aan het eind van de training ontvang je een deelnamecertificaat van het METS Center.

Inschrijfformulier

Schrijf je in

Cursusdata

  • 4 december 2019 (nog 4 plaatsen)
Schrijf je in

Kosten

€115,- (vrijgesteld van BTW).

Cursusduur

8.00 - 10.00 uur

Accreditatie

2 accreditatiepunten bij KNOV.
In aanvraag bij ABAN.

Ook interessant voor u?

Perfectioneer in één dag alle vaardigheden die je nodig hebt voor de basis-echoscopie. Meer informatie...
Deze training is speciaal voor verloskundigen en huisartsen. Je leert de basisprincipes van gynaecologische echo’s. Meer informatie...