NL EN

Basic Life Support (BLS) Reanimatie van volwassenen

Reanimeren kan iedereen leren. Maak het verschil en red een leven!

In een dagdeel leer je vaardigheden hoe je iemand met een circulatiestilstand en andere acute situaties op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die je tijdens deze cursus leert, kan je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De lessen worden verzorgd door acute zorg professionals.

Doel van de cursus

Het kunnen toepassen van de basale reanimatiehandelingen bij een volwassene met behulp van Automatische Externe Defibrillator (AED).

Doelgroep

Iedereen (vanaf 12 jaar) die reanimatie willen leren toepassen.

Inhoud cursus

Door middel van een afwisselend programma wordt geleerd om hartmassage, beademing, stabiele zijligging en handelingen bij verslikking en verstikking bij een volwassene uit te voeren. De werking en de toepassing van de AED is geïntegreerd in de cursus. De cursus wordt gegeven volgens de geldende richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Certificering

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat van de NRR met een geldigheidsduur van 2 jaar.

LET OP: Voor alle gecertificeerde NRR cursussen geldt dat certificaten die in 2020 verlopen nog één extra jaar geldig zijn. Dit in verband met het coronavirus, waardoor reanimatieonderwijs niet kon plaatsvinden. Deze verlenging van het certificaat is van toepassing op de volgende METS Center cursussen: ALS, ILS, ALS/ILS Recertificeringen, BLS, BLS voor instructeurs en de NRR GIC.

Foto: Reanimatietraining aan 300 havo en vwo-leerlingen van scholengemeenschap De Breul in Zeist.

Meer informatie?

Bel 030 755 10 00 of gebruik het contactformulier.

Cursusdata

Neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie aanvragen

Kosten

€100,- vrijgesteld van BTW.
Bij een groepsgrootte van 4 tot 6 deelnemers.

Cursusduur

4 uur

Ook interessant voor u?

Het is steeds belangrijker goed voorbereid te zijn op een terroristische aanslag. Dit geldt voor dienstverlenende professionals, zoals politie (noodhulp), brandweer en ambulance. Maar in de eerste paar minuten kunnen juist ook burgers voor vele slachtoffers van cruciaal belang zijn. Meer informatie...
De BLS instructeurs cursus richt zich op het geven van reanimatie vaardigheidsonderwijs.
Meer informatie...