NL EN

Bijscholing Advanced/Immediate Life Support Instructeurs (ALS/ILS)

In 2016 zijn de nieuwe reanimatierichtlijnen gepubliceerd en gepresenteerd. De bijscholing wordt in Nederland door een aantal GIC instituten aan de hand van een vast programma tegen een vaste prijs georganiseerd. Het METS Center heet u graag welkom om de bijscholing in Bilthoven te volgen.

Naast medisch inhoudelijke veranderingen in het ALS/ILS programma, zijn er ook onderwijskundige veranderingen. Efficiënt onderwijs is volgens de ‘Utstein Formula of Survival’ een belangrijke pijler die van invloed is op de overleving. Om efficiënt onderwijs zowel inhoudelijk als onderwijskundig te kunnen blijven geven, is een bijscholing georganiseerd voor ALS/ILS instructeurs. De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) is verantwoordelijk voor de inhoud van de verplichte bijscholing en de samenstelling van de faculty. Het nieuwe onderwijsprogramma gaat in vanaf 1 januari 2018.

Doel van de training

Aan het eind van de bijscholing kan de ALS/ILS instructeur een cursus verzorgen conform de richtlijnen en het lesprogramma van de NRR/ERC.

Doelgroep

  • door de NRR/ERC gecertificeerde ALS en ILS instructeurs
  • GIC instructeurs
  • ALS Course Directors

Inhoud van de training

De grootste verandering bij de ALS/ILS ligt op het gebied van onderwijs: de modulaire opbouw, aandacht voor niet-technische vaardigheden en feedback met behulp van de learning conversation. Tijdens de bijscholing ligt de nadruk op deze veranderingen. Het programma biedt veel mogelijkheid tot interactie en om nieuwe methodes uit te proberen.

Cursusdata

Voor deze training zijn geen plaatsen meer beschikbaar

Neem contact met ons op

Kosten

€290,- per persoon vrijgesteld van BTW

Cursusduur

08.00 - 17.30 uur

Ook interessant voor u?

De METS GIC is een algemene training voor iedere instructeur in de gezondheidszorg. Meer informatie...