Onze high-tech faciliteiten stellen cursisten in staat in een veilige, realistische omgeving te trainen. Er zijn verschillende  onderwijsruimten ingericht die zijn voorzien van de modernste simulatiefaciliteiten. In de prettige ambiance van het ‘Grand Café’ kunt u tijdens de training pauzeren en verzorgen wij graag uw lunch.

De ruim 1600 m² aan training- en simulatiefaciliteiten biedt ruimte aan 80 tot 100 cursisten. Het METS Center is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over voldoende parkeerplaatsen op het eigen terrein.

Foto's_faciliteiten

Simulatieruimten

Om de dagelijkse praktijk van cursisten zo dicht mogelijk te benaderen zijn diverse simulatieruimten realistisch ingericht. Zo is er een eerste hulp, een IC, kinder-IC, een huisartsenpost en een OK. Hier zijn alle apparatuur en medische hulpmiddelen aanwezig die in werkelijkheid ook worden gebruikt.

Moderne simulatieapparatuur

Met behulp van patiëntsimulatoren en lotus-patiënten worden scenario’s gedraaid waarin situaties en handelingen worden nagebootst en getraind. Op de computergestuurde patiëntsimulatoren kunnen alle vitale functies van de mens gesimuleerd worden en waar nodig aangepast.

Elke simulatieruimte heeft een eigen regieruimte. Vanuit deze ruimte worden de patiëntsimulatoren bediend en de cursisten geïnstrueerd.

Met behulp van moderne audio-visuele middelen is het mogelijk beeld- en geluidsopnames te maken. Vanuit de afzonderlijke observatieruimten kunnen scenario’s hier gelijktijdig of naderhand door cursisten worden geëvalueerd.

Theorie- en computerlokalen

Naast de simulatieruimten heeft het METS Center diverse theorie- en praktijklokalen om klassikaal en/of e-learning onderwijs aan groepen te verzorgen. Deze lokalen zijn ook te gebruiken als vergaderruimte.