GEZOCHT: Trainer Echosimulatie Basisechoscopist

4 april 2022

Het METS Center in Bilthoven heeft wegens de groeiende vraag naar echosimulatieonderwijs plaats voor een extra trainer voor de echosimulatie training Basisechoscopist. Ben je een ervaren SEO-echoscopist, heb je affiniteit met scantrainers en wil je actief bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van de echoscopie door het geven van bij- en nascholing? Dan komen we graag met jou in contact!

Wie zoeken we?
Het METS Center staat voor kwaliteit van onderwijs en we stellen daarom ook hoge eisen aan onze trainers. We vragen:

  • Een afgeronde SEO opleiding;
  • Relevante werkervaring (>5 jaar als SEO-echoscopist);
  • Ervaring met lesgeven;
  • Een recente VOG.

Je bent tenminste twee dagen per maand beschikbaar en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent kwaliteitsgericht, nauwgezet en geduldig.

Ons aanbod
Echosimulatieonderwijs draagt bij aan het behouden en finetunen van de kwaliteit van obstetrische en gynaecologische echoscopie. Onderwijs met behulp van scantrainers helpt om het onderzoek beter te leren structureren en biedt een steile leercurve bij  het leren herkennen van anatomie en pathologie.

Belangrijk: Het METS Center is géén opleiding tot basisechoscopist, maar biedt bij- en nascholing, tips & tricks in een veilige leeromgeving onder deskundige begeleiding.

  • Je maakt onderdeel uit van het trainersteam van zeer ervaren echoscopisten en je wordt geïntroduceerd en ingewerkt voor het werken met de scantrainers. Hiermee kan je jouw  kennis en ervaring als echoscopist en trainer verder uitbreiden en vergroot je jouw netwerk en zichtbaarheid.
  • Het METS Center biedt je tevens een officieel erkende instructeurstraining aan om je didactische vaardigheden te optimaliseren.

Interesse? Solliciteer!

  • Ben jij die ervaren en enthousiaste SEO-echoscopist en trainer die we zoeken? Dan komen we graag met jou in contact. Stuur je CV met een korte motivatie naar Ingrid Vogelesang-Maissan, coördinator programma Echosimulatie ob/gyn. Email: i.vogelesang@metscenter.nl
  • Heb je geen ervaring met lesgeven, maar ben je wel gemotiveerd om je hierin te ontwikkelen? Neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Over het METS Center
Het METS Center is een opleidings- en simulatiecentrum in Bilthoven. Expert op het gebied van simulatieonderwijs aan zorgprofessionals. In 2019 is het programma Echosimulatie ob/gyn geïntroduceerd dat momenteel bestaat uit vier basistrainingen: Basisechoscopist, Basisvaardigheden (klinisch) verloskundige, Basis gynaecologie en TTSEO+ (voor hart en brein). In het onderwijs maken we gebruik van transvaginale en transabdominale scantrainers, deels in combinatie met een GE-echo-apparaat en live modellen. Zo kunnen verloskundigen, echoscopisten, gynaecologen, A(N)IOS, verloskunde artsen en huisartsen uitgebreid oefenen en het geleerde toepassen in de praktijk.