Nieuwe directeur METS Center: Anouk Zelsmann

1 april 2022

Per 1 april 2022 is Anouk Zelsmann de nieuwe directeur van het METS Center in Bilthoven. Zij is al ruim 10 jaar werkzaam voor het METS Center als Hoofd Opleidingsbureau en volgt Ron Brendel op die een andere wending gaat geven aan zijn carrière.

Voortbouwen op ingezette koers
Het onderwijs trekt weer aan na een aantal intensieve jaren als gevolg van de coronacrisis. Dit biedt ruimte en perspectief. Anouk Zelsmann: “We blijven meedenken om ons trainingsaanbod onverminderd enthousiast en betrokken uit te voeren en met onze klanten oplossingen op maat te bieden. Ik wil me heel graag inzetten om samen met het METS Center team voort te bouwen op de ingezette koers.”

Vertrek Ron Brendel
Ron Brendel is sinds het eerste uur betrokken bij het METS Center. Als onderwijskundige en pionier in hart en nieren bouwde hij met een klein team, veel ondernemerszin en de nodige lef de organisatie uit tot wat het nu is. Het METS Center heeft zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een internationaal erkend opleidings- en simulatiecentrum met klanten door het hele land en uit Europa.

Expert simulatieonderwijs
Het METS Center leidt al 15 jaar simulatie-instructeurs op, is gespecialiseerd in CRM en het integraal trainen van technische en niet-technische vaardigheden, is dè opleider op het gebied van meldkameronderwijs in Nederland en speelt met haar aanbod continu in op nieuwe ontwikkelingen en leerbehoeften in de diverse deelmarkten. Zoals met het programma Echosimulatie ob/gyn, de presteren onder druk-trainingen EMS Bootcamp en de Klinische Bootcamp en de nieuwe opleiding tot Centralist Zorgcoördinatiecentrum.

De mensen maken het METS Center
Ron Brendel: “Ik ben heel trots op wat gezamenlijk is bereikt in mijn jaren bij het METS Center en de Academie voor Ambulancezorg. Ik prijs mij gelukkig met de ontwikkelcapaciteit die mij de afgelopen jaren is geboden. Op die manier heb ik samen met mijn team het METS Center kunnen brengen tot waar het nu staat. De leiding draag ik in vol vertrouwen over aan Anouk Zelsmann. Het is fijn dat iemand die al jarenlang werkt voor de organisatie en ook zo’n groot hart heeft voor het team het stokje van me overneemt. Ik zal vooral mijn team van allemaal uitzonderlijke professionals enorm missen. Deze mensen maken het METS Center. Bij hen ligt zoveel kennis, expertise en betrokkenheid. Zij zullen garant blijven staan voor de hoge kwaliteit van het onderwijs.”