Mondkapje niet meer verplicht

28 juni 2021

Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op 26 juni zijn verregaande versoepelingen ingegaan die ook van invloed zijn op de coronamaatregelen van het METS Center. De belangrijkste wijziging is dat de mondkapjesplicht niet meer geldt.

Het METS Center volgt de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is tenzij de 1,5 meter afstand maatregel niet nageleefd kan worden. In dat geval dient er wél een mondkapje gedragen te worden. Dit laatste is bijvoorbeeld van toepassing bij het scenario-onderwijs.

De overige corona huisregels t.a.v. de looproute, lunch etc. blijven bij het METS Center van kracht tot de zomervakantie (met ingang van week 30). Daarnaast blijven de standaard maatregelen gehandhaafd, te weten: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, thuis blijven bij klachten en testen bij klachten.

Bij aanvang van het nieuwe onderwijsjaar, na de vakantieperiode, bepalen we of er verdere versoepelingen van de maatregelen bij het METS Center mogelijk zijn. Houd de website in de gaten voor actuele ontwikkelingen. 

Contact
Voor al uw vragen kunt u terecht bij het opleidingsbureau, per email (info@metscenter.nl) of telefoon: 030 – 850 1291.