Echosimulatieonderwijs, wat is dat?

24 juni 2021

Echosimulatie draagt bij aan de kwaliteit van echoscopisch onderzoek bij zwangere vrouwen. Het helpt je om het onderzoek beter te leren structureren en uitvoeren en mogelijke afwijkingen bij de foetus te herkennen. Bij het echosimulatieonderwijs van het METS Center maken we gebruik van geavanceerde scantrainers in combinatie met een echo-apparaat en live modellen. Zo kunnen verloskundigen, echoscopisten, gynaecologen, aios en artsen uitgebreid en veilig oefenen en het geleerde direct toepassen op een zwangere. Deze combinatie is uniek in Nederland.

De trainingen zijn beschikbaar voor iedereen die echoscopische vaardigheden wil aanleren en optimaliseren en meer structuur wil aanbrengen in echoscopisch onderzoek. De trainingen zijn ook geschikt voor bijscholing van ervaren zorgprofessionals. Wat houdt echosimulatieonderwijs in? Wat kan je als cursist verwachten? Hoe is het om te werken met een scantrainer? Om hier beeld bij te krijgen, is een voorlichtingsfilm gemaakt.

Ook geïnteresseerd? Check de trainingsdata in het najaar!

Wil je ook kennismaken met onze echosimulatie trainingen? Of heb je behoefte aan een aanvullende training? Check de mogelijkheden in dit najaar:

Waardering cursisten

De beste manier van kennismaken, is het zelf ervaren.  Ruim 170 cursisten hebben eerder deelgenomen aan een van de vier basistrainingen. Hieronder enkele recente reviews van cursisten.

Echosimulatie basis gynaecologie

  • “Heel praktisch, je bent veel zelf bezig. Je hoeft geen rekening te houden met een echt model, dus je kunt rustig echo’s maken.”
  • “Je mag zelf onderwerpen aandragen die je graag wilt zien en oefenen en er is een ruim aanbod aan casussen.”

Echosimulatie basis verloskunde

  • “Praktijkgedeelte met echte zwangeren is superfijn. Ik heb mijn persoonlijke leerdoelen kunnen oefenen.”
  • “Fijne persoonlijke training met geweldige docent.”
  • “Goede training, heeft me meer zelfvertrouwen gegeven.”

Echosimulatie IUD

  • “Kleine groep, veel persoonlijke aandacht en tijd.”
  • “Mooie, realistische technologie.”

Echosimulatie klinisch verloskundige

  • “Leuk en leerzaam. Dezelfde cursus zou ook een hele dag mogen zijn. Dan is er nog meer tijd om te oefenen.”
  • “Overzichtelijk en uitgebreid, prettige manier van lesgeven.”