Nieuwe podcast: Huisarts zijn op Saba, hoe is dat?

11 juni 2021

De temperatuur in Nederland stijgt; de zomer dient zich aan. Je waant je bijna in tropische sferen op een terras onder een mangoboom met boomkikkers… Deze nieuwe podcast is letterlijk in deze setting opgenomen. Ruben Verlangen (ambulanceverpleegkundige RAVU en docent METS Center) is er om al het Health Care personeel te trainen. Hij spreekt Lennart Bergwerff over zijn werk als huisarts op Saba; een bijzondere Nederlandse gemeente in de Caribische zee. Voor welke uitdagingen sta je op een klein eiland met 1500 inwoners? Wat maakt het werk zo mooi? Luister mee met dit prettige gesprek tussen collega-zorgprofessionals.

Deze aflevering is gemaakt voor acute zorgprofessionals en is voor iedereen die nieuwsgierig is naar ‘de mens achter de zorgprofessional’. Wat beweegt hun, wat zijn hun drijfveren en (persoonlijke) uitdagingen? Nu te beluisteren op deze pagina en op alle gangbare podcastkanalen: Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Juke, Stitcher en Pocket Casts.

Foto: Huisarts Lenaert Bergwerf (links) en ambulanceverpleegkundige en docent Ruben Verlangen (rechts).