Podcast Inspanningsgebonden hyperthermie

25 maart 2021

Als de kerntemperatuur van het lichaam door inspanning boven de 40 graden celsius stijgt, spreken we van inspanningsgebonden hyperthermie. Dit is moeilijk te herkennen en kan zonder ingrijpen dodelijk zijn. In de tweede  aflevering van de serie over ambulancezorg spreekt Ruben Verlangen (ambulanceverpleegkundige RAVU en docent METS Center) met Jop van den Berg (anesthesioloog UMCG en evenementenarts van het Rode Kruis) over de gevaren, herkenning en behandeling van de inspanningsgebonden hyperthermie.

Deze aflevering is gemaakt voor ambulancezorgprofessionals en is ook interessant voor BLS-instructeurs, evenementen hulpverleners, bedrijfshulpverleners en EHBO’ers. Nu hier te beluisteren! Of ga naar Samen voor een hartslag-de podcast op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Juke, Stitcher en Pocket Casts.