Coronaproof echoskills oefenen met simulatoren

6 november 2020

Een goede stageplek vinden is altijd al een uitdaging, maar tijdens de COVID-19 pandemie is dit vaak helemaal niet mogelijk. De echosimulatie trainingen van het METS Center bieden uitkomst. Werk aan je echoskills door heel veel casuïstiek te oefenen in korte tijd. De focus ligt op het zelf doen!

Bespaar tijd, veel zelf oefenen.
Door te trainen op de echosimulator bespaar je ook veel tijd. Het aanleren van je vaardigheden gaat bewezen sneller dan op de reguliere manier. Het is vaak 10% oefenen en 90% kijken. Bij het trainen op de echosimulator ligt het accent juist op het veel zelf doen. De trainingen zijn ook voor ervaren gynaecologen, echoscopisten, artsen en verloskundigen een goed alternatief voor het werken met live modellen. Coronaproof, veilig en verantwoord.

Op maat mogelijk
Het METS Center biedt sinds 2019 vaardigheidsonderwijs aan met echosimulatoren voor de verloskunde en gynaecologie. Het aanbod bestaat uit vier basistrainingen, maar we kunnen op verzoek trainingen op maat maken. Dit hebben we bijvoorbeeld al mogen doen voor een groep klinisch verloskundigen van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Daarnaast zijn twee nieuwe trainingen in ontwikkeling. Eén speciaal op maat voor AIOS en één voor het hart (op SEO en advanced niveau).

Meer informatie

  • Meer informatie over het trainingsaanbod ;
  • Er is nog plek voor de echosimulatie basis verloskunde op 16 december. Meer info en aanmelden
  • Benieuwd naar de meerwaarde van echosimulatie trainingen? Bekijk het filmpje hieronder.
Veilig en verantwoord oefenen van je echoskills in coronatijd.
Werken met echte echobeelden. We kunnen veel afwijkingen laten zien zonder ouders te belasten.