Veerkracht en presteren onder druk tijdens Covid-19

30 juni 2020

Presteren onder druk krijgt tijdens de Covid-19 pandemie een andere dimensie. Ruben Verlangen, ambulanceverpleegkundige en docent bij het METS Center schreef samen met Erik Hein (psycholoog en bewegingswetenschapper gespecialiseerd in gevaarsbeheersing) een artikel hierover in het vakblad Ambulancezorg van juni 2020. Het artikel biedt kennis en handvatten om optimaal te presteren voor, tijdens en na stressvolle werksituaties.

Tijdens de coronacrisis heb je te maken met angst voor besmetting, persoonlijke beschermingsmiddelen die belemmerend werken voor communicatie en contact, gewijzigde procedures, angst bij patiënten en familie en de effecten van het zien van sociale isolatie en heftig zieke mensen. Het artikel in Ambulancezorg beschrijft tien uitgangspunten voor het duurzaam en gezond presteren onder druk. Bij elk uitgangspunt (of stap) wordt theorie gecombineerd met concrete oefeningen.

EMS Bootcamp
Het ambulancevak is vaak onvoorspelbaar. Ben je toe aan een echte uitdaging en wil je leren hoe je reageert, denkt en handelt onder druk? En vooral hoe je hiermee om kunt gaan om de beste zorg te kunnen leveren? Schrijf je dan in voor de tweedaagse EMS Bootcamp. Een intensieve training die net even anders is dan anders, speciaal voor ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs. De training is ontwikkeld door het METS Center in samenwerking met Erik Hein en de Academie voor Ambulancezorg. In het najaar staan drie nieuwe trainingen gepland. Deze vinden plaats op het Defensie CBRN Centrum in Vught. Inschrijven voor de EMS Bootcamp kan via de website van de Academie voor Ambulancezorg (via de ROC van je RAV).

Meer informatie