Eerste EMS Bootcamp van start!

26 februari 2020

Na twee pilots gaat op 3 maart a.s. de eerste tweedaagse EMS Bootcamp van start, speciaal voor ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs. Deze nieuwe simulatietraining van het METS Center is ontwikkeld in samenwerking met de Academie voor Ambulancezorg en Erik Hein, psycholoog en bewegingswetenschapper gespecialiseerd in gevaarsbeheersing.

Uitdagend en onvoorspelbaar
Als ambulanceverpleegkundige of ambulancechauffeur moet je snel kunnen schakelen van rust naar optimaal presteren op locatie. Hoe ga je om met acute druk op het moment van hulpverlening? Wat zijn de effecten van druk en hoe kun je hier het beste mee omgaan? De EMS Bootcamp is een intensieve training die net als het ambulancevak uitdagend en onvoorspelbaar is. Je leert hoe je onder alle omstandigheden de beste zorg kunt verlenen.

Realistische setting
De training vindt plaats bij het Defensie CBRN Centrum in Vught waar je in een zo realistisch mogelijke setting wordt getraind. Je oefent in kleine groepen in verrassende en uitdagende casuïstiek. 

Inschrijven
Sta jij ook open voor een echte uitdaging? Inschrijving vindt plaats via de Academie voor Ambulancezorg via de ROC van je RAV. Meer info en trainingsdata in 2020.