Samenwerking Inca Medical en METS Center

10 februari 2020

In 2019 heeft het METS Center een overeenkomst gesloten voor één jaar met Inca Medical. De samenwerking houdt in dat enkele anesthesiemedewerkers binnen ons simulatiecentrum worden opgeleid tot operator. Hierdoor zijn ze inzetbaar bij alle specialistische simulatietrainingen van het METS Center.

Voorbeelden hiervan zijn de CRM Anesthesietrainingen van het Antonius ziekenhuis en het UMCU, de training ‘Patiëntveilig werken met behulp van CRM’ en de EuSim instructeurs trainingen.

Toenemende vraag gespecialiseerde scholingen
“Dankzij de inbreng van de gespecialiseerde kennis en ervaring van anesthesiemedewerkers, kunnen we meer verdieping bieden in de scenario’s. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke fysiologische reacties van een patiënt die voor een inleiding of een crash intubatie gaat. Onze docenten en cursisten worden zo optimaal ondersteund tijdens CRM simulatie trainingen. Het METS Center komt hiermee nog beter tegemoet aan de toenemende vraag naar gespecialiseerde scholingen”, zegt Peter Bennik. Hij is als docent onder meer verantwoordelijk voor de CRM simulatie trainingen. “Een ander voordeel is dat onze instructeurs meer vrijkomen voor andere trainingen.”

Inca Medical
De kerntaak van Inca Medical in Utrecht bestaat uit het ondersteunen van continuïteit op operatiekamers en behandelcentra in Nederland. Het bureau levert OK-personeel voor ziekenhuizen. De betrokken anesthesiemedewerkers bekwamen zich tot gespecialiseerd operator en worden op aanvraag ingezet.

Voortzetting samenwerking
De samenwerking bevalt beide partijen uitstekend. Peter Bennik: “De operators hebben een prettige persoonlijkheid en begrip van de taal en de ondersteunende rol die ze vervullen. Dat levert echt meerwaarde op. We zijn dan ook van plan om de samenwerking voort te zetten.”

Interesse in genoemde trainingen? Check data en beschikbaarheid:
EuSim level 1
EuSim level 2
Patiëntveilig werken met behulp van CRM

Foto: Anesthesiemedewerker Anne ten Cate als operator in actie tijdens de EuSim level 1 course.