Samenwerking met GE Healthcare en Bayer

19 december 2019

Het METS Center is een samenwerking aangegaan met GE Healthcare en Bayer ter verrijking van het programma ‘echosimulatie ob/gyn’. GE Healthcare heeft een modern echo-apparaat geplaatst in het METS Center. Hierdoor kunnen cursisten eerst oefenen met de transvaginale en transabdominale echosimulatoren en daarna hun progressie zien op live-modellen. 

Bayer levert voor de echosimulatie IUD trainingen een simulator en spiraaltjes. Cursisten leren met deze simulator hoe ze een IUD moeten plaatsen en vervolgens zien ze wat het echoscopische beeld is. Grote voordeel is dat we nu zowel de echoscopische vaardigheden als de plaatsing van het IUD kunnen aanleren in één training. Cursisten hebben dit als zeer positief ervaren.

In 2020 biedt het METS Center naast de vier huidige trainingen ook nieuwe echosimulatie trainingen aan voor het SEO, advanced gynaecologie, het hart en de 13 weken echo. 

Meer info een inschrijven