METS Center introduceert programma echosimulatie ob/gyn

20 augustus 2019

De kwaliteit van echoscopie is zeer belangrijk voor een voorspoedig verloop van de zwangerschap. Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. Desondanks beperkt het huidige trainingsaanbod in Nederland zich veelal tot hands on trainingen op live modellen. Het METS Center biedt een uniek programma met praktische vaardigheidstrainingen onder de naam: ‘Echosimulatie ob/gyn’.

Betere kwaliteit echoscopie en prenatale zorg
Dit programma is bedoeld voor beginnende en ervaren verloskundigen, echoscopisten, huisartsen en gynaecologen. Cursisten gaan in een realistische en veilige omgeving aan de slag met geavanceerde echosimulatoren, een vaginale en een abdominale scanner. Daarnaast komt een echoapparaat beschikbaar, zodat er tevens op live modellen geoefend  kan worden. “Op deze manier kunnen we beide onderwijsvormen in een training aanbieden”, zegt Connie Scheele, coördinator van het programma. “We spelen met dit nieuwe aanbod in op de grote behoefte aan praktische training van echoscopische vaardigheden. Zo dragen we bij aan een betere kwaliteit van de prenatale zorg en de gynaecologische echoscopie in Nederland.”

Praktische echosimulatie trainingen
De focus in alle trainingen ligt op het aanleren en optimaliseren van vaardigheden. In 2019 worden de volgende vier trainingen aangeboden, waarvoor je je nu kunt inschrijven:

Op de hoogte blijven?
In 2020 volgen meer trainingen binnen het ob/gyn programma. Wil je op de hoogte blijven van het aanbod? Houd dan onze website in de gaten of meld je dan aan voor de nieuwsbrief (via de balk onderaan de homepage).