Nieuw: Echosimulatie training voor de klinisch verloskundige

18 juli 2019

Klinisch verloskundigen hebben behoefte aan veel praktische training van echoscopische vaardigheden. Het huidige trainingsaanbod in Nederland beperkt zich vaak tot hands on trainingen op live modellen. Het METS Center introduceert een nieuw programma van unieke trainingen onder de naam ‘Echosimulatie trainingen ob/gyn’, waarbij cursisten gaan werken met geavanceerde echosimulatoren. Op 10 oktober wordt de eerste training in dit programma aangeboden: de Echosimulatie training voor de klinisch verloskundige.

Gebruik geavanceerde simulatoren
Deze training heeft tot doel om de echoscopische vaardigheden aan te leren en te optimaliseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee simulatoren; een transvaginale en een transabdominale simulator. Het grote voordeel van het gebruik van deze simulatoren, is dat je als verloskundige puur vakgericht bezig bent en geen rekening hoeft te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier is er veel meer tijd om rustig te oefenen.

Bijdragen aan kwaliteit echoscopie
Connie Scheele, coördinator van het nieuwe trainingsprogramma: “De kwaliteit van echoscopie is zeer belangrijk voor een goede uitkomst van de zwangerschap. Met het onderwijs op de simulatoren kan de kwaliteit op een snelle, veilige en een bewezen goede manier worden verbeterd en op niveau blijven. Met dit nieuwe trainingsaanbod willen we bijdragen aan een betere kwaliteit van de echoscopie en de verloskunde in Nederland.”