Coming soon: Pre-hospital bootcamp

2 mei 2018

Als ambulanceverpleegkundige of ambulancechauffeur is het noodzakelijk om goed met acute stress om te kunnen gaan en om goed te anticiperen in een hulpverleningssituatie. Naast technische kennis en vaardigheden heb je ook vaardigheden nodig om te kunnen presteren in een complexe en vaak stressvolle omgeving. Deze vaardigheden zijn onder andere aanpassings- en doorzettingsvermogen maar zeker ook het (h)erkennen van stressverschijnselen.

Om deze vaardigheden te ontwikkelen en te trainen is de tweedaagse ‘pre-hospital bootcamp’ ontwikkeld. Het doel van deze pre-hospital bootcamp is meer kennis te krijgen over de effecten van acute stress in het werkveld. Tijdens de bootcamp leer je om te gaan met de nadelige effecten van stress en ga je met de opgedane kennis oefenen in zeer realistische, verrassende, uitputtende maar vooral uitdagende casuïsieken! Dit alles heeft tot doel de patiëntveiligheid te vergroten.

Voor de ontwikkeling van het programma is de samenwerking gezocht met Drs. Erik Hein. Erik is een bewegingswetenschapper en epidemioloog en heeft jarenlang gewerkt als docent ‘Gevaar & Geweldsbeheersing’ bij de politie.

Het streven is om na de zomer met de pre-hospital bootcamp te starten. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen!