Programma Symposium METS Center 21 juni

24 april 2018

Ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan organiseert het METS Center op donderdag 21 juni as. een symposium van 12.30 tot 17.45 uur.
U bent van harte welkom op onze locatie in Bilthoven!

PROGRAMMA

 

12:30 uur – Ontvangst & registratie

13.00 uur – Welkom en opening door dagvoorzitter Jules van Hessen
Jules van Hessen is een veelzijdige, creatieve Nederlandse dirigent. Door zijn inspirerende concerten en lezingen onthult hij de kracht en schoonheid van muziek, het verbinden van mensen en het naar buiten brengen van nieuwe ideeën.

13.15 uur – Van orkest naar operatiecomplex

Jules van Hessen, Hoofddirigent Maestro Jules Orchestra
Een dirigent van een orkest moet een goede leider zijn om het orkest optimaal samen te laten werken. Genuanceerd communiceren, taken verdelen, anticiperen op foutjes en timing zijn cruciaal. Hiermee schept hij de voorwaarden om het orkest naar de beste teamperformance te leiden. Het orkest en hun dirigent dienen dus als een perfecte analogie voor elke combinatie van teamleden en teamleider binnen de gezondheidszorg.

14.00 uur – Feedback and Debriefing – let’s move it forward

Anne Lippert, MD, Head of CAMES Herlev section
Veel docenten en instructeurs worstelen met de vraag: wat is nu precies het verschil tussen ‘feedback’ en ‘debriefing’? En kunnen we deze begrippen plaatsen in een continuüm: feedback-feedforward-debriefing? Anne Lippert is ERC Fellow en debriefingexpert en combineert dagelijks deze vormen van terugkoppeling in het onderwijs aan gezondheidszorgprofessionals. (Engelse lezing).

14.30 uur – Entrustable Professional Activities in opleidingen in de gezondheidszorg

Olle ten Cate, Professor of Medical Education and Director of the Center for R&D of Education UMC Utrecht
Uit onderzoek en gesprekken met het medische werkveld blijkt dat het beoordelen van competenties van een medisch specialist in opleiding lastig is. Een manier om dit inzichtelijk te maken is meten middels Entrustable Professional Activities (EPA’s). Hoe succesvol is dit binnen medische opleidingen? En zijn EPA’s ook te gebruiken bij verpleegkundige vervolgopleidingen? Olle ten Cate is expert in deze nieuwe competentiegerichte vorm van opleiden.

15.00 uur – Pauze

15.30 uur – Workshops

Alle deelnemers volgen 2 interactieve workshops in groepen van ca 12. Personen. U kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:

CRM: daar zit muziek in
Een verrassende workshop met vrolijke noten.
Deelnemers worden in deze toonaangevende en kleurrijke workshop gevraagd om samen out-of -the box te denken en handelen. We kijken naar het dynamische groepsproces en zullen dit nabespreken (debriefen).

Be prepared, not scared
Levens redden voor leken en professionals onder terroristische dreiging.
Deelnemers worden in de workshop in een ultieme simulatie uitgedaagd om levensreddende handelingen op gebied van ernstige bloeding uit te voeren. Vooraf aan de simulatie worden deze handelingen eerst d.m.v. vaardigheidsonderwijs aangeleerd. Wilt u kennismaken met enerzijds een andere vorm van simulatie en anderzijds handelen bij een ernstige bloeding, kom dan naar deze spectaculaire workshop.

Escaperoom
Communicatie is de sleutel tot succes.
De deur gaat achter u dicht. Het is nu aan u en uw mededeelnemers om binnen de tijd een aantal puzzels en raadsels op te lossen gebruik makend van de aanwijzingen die in de kamer te vinden zijn. U zult ervaren dat CRM een cruciaal onderdeel is om het doel te bereiken.

Verbindend Communiceren
De dingen simpel houden is vrij moeilijk. De dingen moeilijk maken daarentegen, is vrij simpel.
Een workshop over teamontwikkeling door te luisteren en verbindende communicatie. In drie kwartier ervaart u hoe gemakkelijk we communiceren ingewikkeld maken. Dit doet we aan de hand van sabotage in de communicatie en de drama-driehoek. Een interactieve workshop met een lach, ervaring en serieuze boodschap.

17.30 uur – Afsluiting

17.45 uur – Borrel