Nieuwe trainingen ontwikkelen tijdens workshopdag!

12 mei 2017

Onze docenten zijn nooit uitgeleerd, het METS Center streeft dan ook naar een zo hoog mogelijk kennisniveau. Daarom organiseren we 1-2 keer per jaar een ‘docentenworkshopdag’ en gaan de docenten opnieuw de ‘banken’ in. Zo ook afgelopen week. Na het volgen van een workshops door een gastspreker ontwikkelden zij op basis van opgedane inzichten een nieuwe training voor zorgprofessionals.

Een impressie

De dag begon met een interactieve lezing van Eva van der Fluit, Management Consultant en promovendus op het gebied van conflicten in professionele organisaties. Zij heeft 6 jaar onderzoek gedaan naar (mogelijke) conflictsituaties onder vliegers en hoe escalatie van die situatie te voorkomen. De lezing over haar proefschrift en de workshops boden inzichten die voor onze docenten zeer relevant zijn waarbij twee vragen centraal stonden:

  1. Hoe kan ik als teamlid/collega een constructief klimaat creëren en omgaan met een beginnend conflict?
  2. Hoe kan ik een constructief en destructief klimaat herkennen bij de cursist/ in de groep en hoe kan ik hiermee omgaan?

Tijdens deze workshops werden onze docenten op de proef gesteld en gedwongen om na te denken over toepassing van deze vragen in hun eigen werksituatie. Door middel van discussies en getouwtrek over en weer, letterlijk en figuurlijk, werd er consensus bereikt.

Resultaat

Met de antwoorden op deze 2 centrale vragen is een inventarisatie gedaan naar de mogelijkheden om deze nieuwe inzichten in conflictsituaties toe te passen in de trainingen van het METS Center. De resultaten zijn veelbelovend en er zijn veel nieuwe ideeën ontstaan die onze docenten in de komende maanden verder gaan ontwikkelen.

De inzichten kunnen bijvoorbeeld goed toegepast worden in de CRM trainingen van het METS Center. CRM staat voor niet-technische vaardigheden zoals effectieve communicatie, samenwerking en leiderschap.

Deze manier van trainen is voor zorgprofessionals zeer waardevol gebleken en het METS Center biedt hiervoor diverse CRM trainingen aan, bekijk het volledige aanbod hier. Met deze kennis zijn we in staat om de CRM training uit te breiden en nog meer diepgang te geven.