Kinderen van de Weekendschool Utrecht te gast

5 april 2017

Voor het tweede jaar op rij waren 30 kinderen van de weekendschool uit Utrecht te gast bij het METS Center. Tijdens deze excursie maakten de kinderen kennis met het menselijk lichaam en het vakgebied geneeskunde. Docenten van het METS Center verzorgden verschillende workshops waaraan de kinderen bij toerbeurt deelnamen. Zo konden ze in de verschillende simulatieruimten bijvoorbeeld leren hoe je bloed afneemt en hoe je moet beademen en defibrilleren. Daarnaast konden ze rijden in een ambulance en een parcours afleggen met een brancard.

De kinderen genoten zichtbaar van de leerzame middag, docente Rhani Berest van de weekendschool:
“Wat was het toch een leuke dag! Ik heb alleen maar hele blije en geconcentreerde gezichtjes gezien. Vermoeid en tegelijkertijd vol verhalen zaten de kinderen in de trein terug naar huis. Ook de ouders en begeleiders vonden het een superleuke dag!”

Wat doet de weekendschool?
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar. Elke zondag, drie jaar lang, komen per vestiging 100 jongeren (gratis) naar school om les te krijgen van professionals uit de wereld van wetenschap, kunst en cultuur. Het doel van de weekendschool is het verbreden van het (toekomst) perspectief van leerlingen, het vergroten van hun zelfvertrouwen en hen in contact brengen met diverse mensen uit de samenleving.

In de maand april stond voor de leerlingen van IMC Weekendschool Utrecht het vak Geneeskunde op de planning. In vier weken leerden ze van alles over het menselijk lichaam, ziektes en geneeswijzen. Ter afsluiting van het vak vond de excursie naar het METS Center plaats.