METS Center ontvangt Politieacademie

1 december 2016

Op woensdag 16 november organiseerde het METS Center een training op maat voor de Nederlandse politieacademie. Doel van deze training was het bijscholen van instructeurs werkzaam bij de politieacademie- aangaande ontwikkelingen binnen de ambulancezorg.

De training bestond uit een theoretisch- en praktijkgedeelte waarbij de nadruk lag op vernieuwde protocollen binnen de zorg waar ook de politie ook mee te maken kan krijgen zoals wervelkolomimmobilisatie en GGB (Grootschalige Geneeskundige Bijstand). Daarnaast is er voorlichting gegeven over de inzet van brandweer bij reanimaties en burgerhulpverlening.

Het theoriegedeelte bestond uit het bespreken van de vernieuwde protocollen. Het praktijkgedeelte bestond uit een scenariotraining waarbij met behulp van een simulatiepatiënt een zo realistische mogelijke situatie werd nagebootst.

politieacademie1-22-11-blurt-1

politieacademie1-22-11-blurt2