METS Center ondersteunt BIG-markt in het Diakonessenziekenhuis

29 november 2016

Op donderdag 17 en vrijdag 18 november was het METS Center aanwezig op de BIG-markt in het Diakonessenziekenhuis te Utrecht. De Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) markt werd georganiseerd door de Diakademie, de leerwerkplaats voor medewerkers van het Diakonessenziekenhuis.

Vanuit verschillende afdelingen in het Diakonessenziekenhuis konden medewerkers zich inschrijven om te oefenen voor vier voorbehouden handelingen:

  • Maagsonde;
  • Katheteriseren man/vrouw;
  • PICC-lijn;
  • Thoraxdrainage.

Instructeurs van het METS Center zijn gevraagd om hierin te ondersteunen vanwege het feit dat zij expert zijn op het gebied van het maken én afnemen van toetsen. Daarnaast gaven zij deelnemers feedback op de uitvoer.

In aanvulling op het ondersteunen van de BIG-markt, verzorgen docenten van het METS Center binnenkort een ‘Train de Trainer cursus’ voor de Diakademie: assessoren van het Diak worden opgeleid om zelf voorbehouden handelingen te kunnen aftoetsen. Op 12 december volgt de eerste groep van de Diakademie deze ‘Train de Trainer cursus’ bij het METS Center.

Instructeur METS Center: ”Ik sta versteld van het enthousiasme van de mensen die iets nieuws willen leren en de drive van de Diakademie. Een dankbare klant, heel professioneel”.  

big-markt-22-11

big-markt-22-11_foto2