METS Center verzorgt BEN Hands On Dag

20 september 2016

Op donderdag 8 september heeft het METS Center de tweede BEN Hands On Dag verzorgd. De afkorting BEN staat voor Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland voor verloskunde en gynaecologie. De BEN is in 1998 opgericht door echoscopisten in de verloskunde en gynaecologie met als doel het creëren van een beroepsvereniging waarin belangenbehartiging en kwaliteitsbevordering de uitgangspunten vormen.

Eerste editie
Na een succesvolle eerste editie in 2015 is besloten om er een jaarlijks terugkerende dag van te maken. Tijdens de Hands On Dag kunnen echoscopisten die aangesloten zijn bij de BEN onder begeleiding van een trainer oefenen op verschillende apparaten met als uiteindelijke doel de kennis én kwaliteit van echoscopisten op peil houden.

Succesvolle dag
Tijdens de Hands On Dag waren er zeven bedrijven uitgenodigd die in totaal negen apparaten ter beschikking hebben gesteld. Naast echoapparaten was er ook een levensechte simulatiepop die een zwangerschap kan simuleren. Via fora op het internet en verloskundepraktijken in het hele land hebben 33 zwangere vrouwen zich opgegeven voor de BEN Hands On Dag om een echo te laten maken. Voor de zwangere vrouwen was dit een extra moment om te genieten van het aanstaande babygeluk. Na afloop is er uit een enquête onder de deelneemsters gebleken dat ze het als een zeer prettige dag hebben ervaren. Kortom, de BEN en het METS Center kunnen terugkijken op een succesvolle dag.