METS Center ontvangt 40 kids van Weekendschool Utrecht

26 april 2016

Op zondag 24 april ontving het METS Center 40 kinderen van de weekendschool uit Utrecht. Doel van de excursie was om de kinderen, afkomstig uit achterstandswijken, kennis te laten maken met het menselijk lichaam en het vakgebied geneeskunde. In de verschillende simulatieruimten konden de kinderen bloed afnemen en leren reanimeren. Daarnaast konden ze rijden in een ambulance en een parcours afleggen met een brancard.

De middag was een groot succes, docente Janneke Wijkmans van de weekendschool:
“Alles was strak georganiseerd, de docenten hadden er zin in en de leerlingen hebben zichtbaar genoten! Ik heb alleen maar blije koppies gezien op de terugweg”.

Wat doet de weekendschool?
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar. Elke zondag, drie jaar lang, komen per vestiging 100 jongeren (gratis) naar school om les te krijgen van professionals uit de wereld van wetenschap, kunst en cultuur. Het doel van de weekendschool is het verbreden van het (toekomst) perspectief van leerlingen, het vergroten van hun zelfvertrouwen en hen in contact brengen met diverse mensen uit de samenleving.

In de maand april stond voor de leerlingen van IMC Weekendschool Utrecht het vak Geneeskunde op de planning. In vier weken leerden ze van alles over het menselijk lichaam, ziektes en geneeswijzen. Ter afsluiting van het vak vond de excursie naar het METS Center plaats.