EuSim nu ook met succes gegeven in België

4 maart 2016

Simulatieonderwijs zit in de lift. Steeds meer instellingen ervaren de voordelen waarmee doelgericht gewerkt kan worden aan patiëntveiligheid in kritieke gezondheidssituaties. Sinds jaren verzorgt het METS Center met succes de EuSim level 1 simulatie instructeurs trainingen in Nederland. In deze driedaagse training krijgen potentiële instructeurs alle benodigde kennis en vaardigheden om simulatieonderwijs te kunnen ontwikkelen en implementeren in de eigen
organisatie en werkomgeving.

De toenemende vraag van geïnteresseerden uit België leidde ertoe dat het METS Center de trainingen nu ook in Vlaanderen gaat verzorgen.  Hogeschool VIVES wordt door het METS Center begeleid, in het traject om als zelfstandig opleidingsinstituut van EuSim Level 1 trainingen in het Vlaamse deel van België te opereren. Dit traject zal zo’n twee jaar in beslag nemen.

Als volledig partner van EuSim-groep verzorgt het METS Center de EuSim Simulation Instructor Course op zowel level 1 als level 2 niveau. De Level 1 is de basistraining, de Level 2 is een verdiepingstraining waarbij CRM en feedback extra aandacht krijgen.

Meer informatie over de EuSim trainingen vind je hier.