Venticare 2015

12 mei 2015

Op 4 en 5 juni a.s. neemt het METS Center deel aan het Venticare congres in de Jaarbeurs in Utrecht. Het METS Center verzorgt hier een workshop waarin aandacht besteed wordt aan de toegevoegde waarde van Crisis Resource Management  binnen Advanced Life Support (ALS). Een reanimatie is een situatie waarbij acuut ingrijpen noodzakelijk is, in korte tijd moeten er diverse handelingen plaatsvinden onder soms lastige omstandigheden en met verschillende disciplines. Deze situaties vragen naast de diverse technische vaardigheden ook om niet-technische vaardigheden zoals communicatie en leiderschap.

Juist deze menselijke factoren zijn vaak de oorzaak van medische fouten of ruis in het reanimatieproces. Met behulp van CRM (Crisis Resource Management) word je je hiervan bewust en kun je noodzakelijke niet-technische vaardigheden trainen. Dit is cruciaal bij het reduceren van risico’s en bevordert de veilige zorg aan patiënten. Ondanks dat de ALS cursus vooral bedoeld is voor de teamleider van de reanimatie, ligt de nadruk vooral op het gebied van technische vaardigheden en kennis zoals bijvoorbeeld diverse algoritmes, reversibele oorzaken en hartritmes.

In de interactieve workshop die het METS Center op Venticare organiseert, wordt juist aandacht besteed aan de CRM aspecten die vaak het verschil maken in een reanimatie. Bezoekers van het Venticare congres kunnen zich bij binnenkomst opgeven voor de workshop of een bezoek brengen aan de METS Center stand voor meer informatie.

Klik hier voor het programma.