Eerste ervaringen met EuSim Non Acute Care positief!

13 maart 2015

Na het succes van de EuSim cursus – gericht op simulatieonderwijs in de acute zorg-  biedt het METS Center nu ook een variant voor de niet-acute zorg: de EuSim Non Acute Care Edition. Onlangs volgden 8 cursisten de 3-daagse cursus en behaalden allen met glans het EuSim certificaat. De feedback van de cursisten was zeer positief. Naast waardering voor de veilige leeromgeving beoordeelden zij de inhoud en opzet van de cursus met een dikke 8!

De cursisten, opleiders en verpleegkundigen in de niet-acute medische zorg, leerden tijdens de cursus hoe zij simulatieonderwijs toe kunnen passen binnen hun dagelijkse beroepspraktijk. Hierbij werd gebruik gemaakt van simulatiescenario’s gebaseerd op realistische werksituaties van niet-gespecialiseerd verpleegkundigen, verzorgenden en verloskundigen.

Hoe kan simulatie gebruikt worden om optimaal te communiceren met patiënten en familieleden, ook onder moeilijke omstandigheden? Wat is de rol van simulatie bij het overbruggen van communicatie tussen afdelingen? Hoe kunnen opleiders simulatie-onderwijs optimaal toepassen om zorgverleners voor te bereiden op de uitdagingen die veilig werken in de gezondheidszorg met zich mee brengt? Tijdens de cursus maakten de cursisten o.a. kennis met de EWS score, SBAR en ABCDE methodiek. Dit speelt in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van patiëntveilig werken. De cursist kreeg tools aangereikt om hier als opleider feedback op te geven tijdens een training.

Het METS Center is trots dat zij de EuSim Non Acute Care aan haar opleidingsaanbod mag toevoegen. Het inzicht in human factors en het toepassen van CRM in simulatieonderwijs en debriefings gaat cursisten zeker helpen om patiëntveilig werken binnen de eigen instelling een impuls te geven.

Meer informatie over de cursus? Klik hier.