Nieuwe opzet SBAR training voor verloskunde

6 maart 2015

Onlangs vond voor de tweede keer de “nieuwe” SBAR training voor verloskunde plaats. Nieuw omdat de opzet van de lessen in een ander jasje is gestoken. 6 cursisten van verschillende disciplines namen deel: 1e en 2e lijns verloskundigen, een gynaecoloog en twee O&G verpleegkundigen. De deelnemers gaven aan dat de scenario’s uitdagend zijn. Nieuw is de papieren casus waarbij de deelnemers eerst op papier oefenen hoe de SBAR ingezet kan worden.

Uit de evaluaties blijkt dat 2 leerpunten worden meegenomen naar de beroeps praktijk :

  • het gebruik van de SBAR in acute scenario’s en in minder acute scenario’s.
  • de manier van overdragen in een groep (wat is je positie, gevaren van multitasking, open staan voor communicatie).

Kortom een goede cursus die met een dikke 8 door de cursisten beoordeeld is.