Nursing Experience

26 november 2014

Op 2 en 3 december jl. was het METS Center prominent aanwezig op de Nursing Experience: hét congres voor verpleegkundige en verzorgende professionals.

Met diverse workshops, een skills-lab en een informatieve stand konden verpleegkundigen en verzorgenden kennis maken met  CRM. CRM staat voor niet-technische vaardigheden, zoals effectieve communicatie en samenwerking met collega’s. Deze vaardigheden zijn cruciaal bij het reduceren van risico’s, het voorkomen van onnodige fouten en het bevorderen van veilige zorg aan patiënten. Het METS Center biedt diverse CRM-trainingen om samen met je team deze vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Deze trainingen hebben zich inmiddels bewezen binnen de acute zorg. Veel gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen hebben inmiddels de weg naar het METS Center gevonden.

Ook voor verpleegkundigen en verzorgenden valt er nog veel te ontdekken over de mogelijkheden van CRM. Wij weten uit de dagelijkse praktijk dat samenwerkings- of zorgprocessen voor niet gespecialiseerd verpleegkundigen of verzorgenden misschien niet altijd even acuut zijn, maar zeker zo complex…. zo niet complexer!

Er wordt gewerkt met een hoge werkdruk en soms ook een hoge tijdsdruk, er is een zorgvraag aan vaak meerdere disciplines tegelijk, veel overdrachtsmomenten, wisselende diensten etc. Er wordt van jou als verpleegkundige of verzorgende heel veel tegelijk verwacht. Allemaal ingrediënten die, soms zonder dat je het ziet of er vat op hebt, bij kunnen dragen aan het ontstaan van een fout of een bijna-fout. Het trainen van CRM vaardigheden geeft je inzicht om die moeilijke processen als professional de baas te kunnen blijven. Het helpt je patiëntveilig te werken en is cruciaal bij het reduceren van risico’s.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen je er graag meer over!